°C 14

Bolnici u Gornjoj Bistri IKEA donirala namještaj i opremu vrijednu 300 tisuća kuna!

22.05.2020.

Redakcija

IKEA Hrvatska donirala je Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra namještaj i opremu, vrijednosti oko 300.000 kuna. Primopredaja donacije obavljena je u dvorištu bolnice.

- Zahvalni smo upravi IKEA-e i svim njezinim djelatnicima koji su svojim radom omogućili da se našoj bolnici donira namještaj, oprema i didaktičke igračke. Dobili smo namještaj za blagovaonicu, dječje krevete, sobne ormariće i ormare za garderobu, posteljinu i opremu za sanitarne prostore. U donaciji su i hladnjaci za kuhinju i za naše skladište hrane, kao i dodatni pribor za kuhinjske potrebe. Dobili smo i uredski namještaj, kao i namještaj kojim ćemo opremiti garsonjeru koju koriste roditelji djece koji dolaze iz udaljenijih krajeva Hrvatske.U Gornjoj Bistri liječe najteže bolesna djeca u RH - ispričao je Renato Mittermayer, ravnatelj bolnice.

U ime IKEA-e donaciju je predao Hrvoje Dragušica, voditelj održivoga razvoja ove tvrtke, rekavši da se ona na donaciju odlučila nakon potresa, a u kojoj je oštećenje pretrpio i dvorac u kojemu je bolnica smještena. U ime Županije prisutan je bio župan Stjepan Kožić.

- U ovim gospodarski izazovnim vremenima, IKEA se vodi mišlju Martina Lutera Kinga koji je rekao "da je uvijek dobro vrijeme za činiti dobro". IKEA služi za primjer kako se treba ponašati u društvenom okruženju. Bio sam iznenađen, ali i sretan kada sam čuo za želju IKEA-e da nešto iz svoga asortimana donira bolnici. To je velika pomoć! Vjerujem da će se uspješna suradnja IKEA-e i Zagrebačke županije, koja traje od početka gradnje ovoga trgovačkog centra, i dalje nastaviti - rekao je župan Kožić.

Primopredaji donacije prisustvovao je i načelnik Bistre Krešimir Gulić. I on je zahvalio IKEA-i, ali i zaposlenicima bolnice što korona virus, zahvaljujući dobroj organizaciji i pridržavanju svih propisanih mjera, nije 'ušao' u ovu zdravstvenu ustanovu.

Galerija slika

Bolnici u Gornjoj Bistri IKEA donirala namještaj i opremu vrijednu 300 tisuća kuna! Bolnici u Gornjoj Bistri IKEA donirala namještaj i opremu vrijednu 300 tisuća kuna! Bolnici u Gornjoj Bistri IKEA donirala namještaj i opremu vrijednu 300 tisuća kuna! Bolnici u Gornjoj Bistri IKEA donirala namještaj i opremu vrijednu 300 tisuća kuna! Bolnici u Gornjoj Bistri IKEA donirala namještaj i opremu vrijednu 300 tisuća kuna! Bolnici u Gornjoj Bistri IKEA donirala namještaj i opremu vrijednu 300 tisuća kuna! Bolnici u Gornjoj Bistri IKEA donirala namještaj i opremu vrijednu 300 tisuća kuna! Bolnici u Gornjoj Bistri IKEA donirala namještaj i opremu vrijednu 300 tisuća kuna! Bolnici u Gornjoj Bistri IKEA donirala namještaj i opremu vrijednu 300 tisuća kuna! Bolnici u Gornjoj Bistri IKEA donirala namještaj i opremu vrijednu 300 tisuća kuna!