°C 24

Betlehemsko svjetlo mira dolazi u Svetu Nedelju, okupljanje večeras na trgu

23.12.2019.

Romana Šimek

I ove godine članice Kulturne zajednice Sveta Nedelja pobrinule su se da Betlehemsko svjetlo dođe u Svetu Nedelju. Betlehemsko svjetlo mira hrvatski izviđači svake godine donose u Hrvatsku: donose ga u zagrebačku katedralu te se potom širi dalje po hrvatskim gradovima i župama, a građani ga mogu ponijeti u svoje domove i obitelji. Kao i njegovi prethodnici sv. Ivan Pavao II. i Benedikt XVI., i papa Franjo svake godine prima betlehemsko svjetlo mira koje je postalo jedan od simbola Božića. Članice Kulturne zajednice u akciju su se uključile 2018. godine, kada je betlehemsko svjetlo mira prvi puta zasjalo u Svetoj Nedelji.

Pridružite nam se 23. prosinca 2019.g. u 18:15 sati na trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji kada će članice Kulturne zajednice Sveta Nedelja donijeti betlehemsko svjetlo mira i predati ga predstavnicima grada, nakon čega će svjetlo podijeliti među okupljenima uz kratko druženje.

-Ponesite lampaše, lanternice ili svijeće, kako bi betlehemsko svjetlo mogli ponijeti u svoje domove!- poručuju organizatori.