°C 6

Advent u Svetoj Nedelji: Započeo popularni "Zimski cajti"

29.11.2021.

Redakcija

Jučer je u Svetoj Nedelji u parku ispod Župne crkve Presvetog Trojstva svečano otvoreno klizalište, čime je i službeno započeo ovogodišnji svetonedeljski advent, popularni „Zimski cajti“ što je privuklo brojne posjetitelje.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Dario Zurovec u pratnji zamjenika Gabrijela Deaka i suradnika, a ovogodišnji „Zimski cajti“ organizirani su na novoj lokaciji, u parku koji je preuređen upravo zbog ovakvih manifestacija i svih drugih većih događanja u Gradu.


-Pandemija korona virusa nas je na neki način usporila, ali smo ipak uspjeli organizirati ovaj događaj. Ovogodišnji advent ima nešto skromniju gastronomsku ponudu, kako bi bili u skladu s epidemiološkim mjerama. Drago mi je vidjeti ovoliko ljudi koji uživaju u klizalištu i ostaloj ponudi- istaknuo je gradonačelnik Zurovec dodavši kako je ovogodišnje atrakcije ledeni tobogan i jedan od najvećih svjetlećih borova u RH što bi moglo privući posjetitelje.

Posjetitelji su također mogli uživati u nastupima Zagrebačkih pahuljica, Udruge Balans Code, DJ Alen Markez, spuštanju niz ledeni tobogan, te bogatoj gastronomskoj ponudi i naravno klizanju. Cijeli događaj je upotpunio zabavni show voditelja Marija Petrekovića.


„Zimski cajti“ ove godine imaju i humanitarni karakter jer će se sredstava od najma termina klizanja koji iznosi simboličnih 5 kuna biti uplaćena na donacijski račun Grada Svete Nedelje za obnovu obiteljske kuće iz područja pogođenog potresom – „Pet za Petrinju!”

-Odlučili smo da će sredstava prikupljena od najma klizaljki biti uplaćena za izgradnju jedne kuće u Glini. Mislimo da je to u ovom božićnom duhu i bilo prikladno- rekao je zamjenik gradonačelnika Gabrijel Deak, poslavši poruku svima da se dobro zabave, ali da ne zaborave misliti na sebe i druge pridržavajući se svih propisanih epidemioloških mjera.

Klizalište će biti otvoreno svaki dan od 10 do 22 sata (osim blagdanima) sve do 16. siječnja 2022. godine. Simbolična cijena od 5 kuna vrijedi za jedan sat klizanja, a uključuje i najam klizaljki. Termin klizanja moguće je rezervirati i putem besplatne mobilne aplikacije „Sveta Nedelja na dlanu!”

Galerija slika

Advent u Svetoj Nedelji: Započeo popularni "Zimski cajti" Advent u Svetoj Nedelji: Započeo popularni "Zimski cajti" Advent u Svetoj Nedelji: Započeo popularni "Zimski cajti" Advent u Svetoj Nedelji: Započeo popularni "Zimski cajti" Advent u Svetoj Nedelji: Započeo popularni "Zimski cajti" Advent u Svetoj Nedelji: Započeo popularni "Zimski cajti" Advent u Svetoj Nedelji: Započeo popularni "Zimski cajti" Advent u Svetoj Nedelji: Započeo popularni "Zimski cajti"