°C 7

Zwolinski osigurao Gorici domaću pripremnu pobjedu

06.07.2019.

Damir Žbulj

Nakon remija u Švedskoj kod Malmöa te poraza u Sloveniji od Radničkog iz Niša i Maribora nogometaši Gorice odigrali su prvu pripremnu utakmicu na svom travnjaku te su upisali minimalnu pobjedu.

Na Gradskom stadionu gostovao je novi slovenski prvoligaš NK Tabor iz Sežane, a pogodak odluke za konačnih 1:0 zabio je u 54. minuti dvoboja Poljak Lukasz Zwolinski, koji je i ušao u igru na startu drugog poluvremena.

Nedostajali su Suk, Marina, Čabraja, Šroler, Miya, koji je u petak sa svojom Ugandom poražen od Senegala u osmini finala Afričkog kupa nacija te Ronaldo Deaconu i Mathieu. U početnoj postavi bili su Kahlina, Musa, Jovičić, Ćelić, Špičić, Maslowski, Dvorneković, Maloča, Spudić, Lovrić i Ndiaye. Igrali su još vratar Čović te Periša, Moro, Ljubisavljević, Krizmanić, Babec, Bakula i jedini strijelac Zwolinski.

Goričani pod vodstvom nastavljaju s intenzivnim treninzima, a iduću provjeru imaju u srijedu 10. srpnja. Na rasporedu je dvostruki program pa će trener Jakirović imati priliku maksimalno opteretiti i isprobati sve igrače iz kadra, prvo protiv BiH Premijerligaša FK Tuzla Cityja, a onda i protiv novog mađarskog prvoligaša FC Kaposvai Rakoczi. Tri dana kasnije, iduće subote, na Gradski stadion dolazi srpski prvoligaš Inđija, dok će posljednja provjera prije početka nove sezone HT Prve lige biti na domaćem travnjaku protiv ekipe Mezőkövesd Zsóry prvoligaša iz Mađarske.

U prvom kolu domaćeg prvenstva 20. srpnja na Gradski stadion od 21 sat u goste u derbiju Zagrebačke županije dolazi Inter iz Zaprešića.

(Foto: HNK Gorica)