°C 6

Žumberačka utrka okupila 135 atletičara

03.09.2018.

Redakcija

Žumberačka utrka protekle je subote doživjela svoje 23. izdanje koje je na dionici od Radatovića do Sošica okupilo ukupno 135 atletičara iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, BiH te Mađarske.

U muškoj konkurenciji pobjedu je odnio Nikola Špoljar iz AK Zabok, a kod žena Tunde Szabo iz Mađarske.

Ekipno prvo mjesto kod žena osvojio je AK Žumberak, drugo mjesto AK Maksimir i treće AK Glina. Kod muškaraca ekipno prvo mjesto osvojio je AK Žumberak, drugo mjesto AK Rudolf Perišin i treće AK Marathon 95.

Organizatori su posebno ponosni na Dječju utrku, a po drugi puta i na utrku na 6 km od Sošica do Sopotskog slapa i natrag. Na njoj je sudjelovalo 26 sudionika, među ženama je najbrža bila Barbara Fumić iz Zagreba, a među muškarcima Tamay Barna iz Mađarske.

-Iako smo najavili da se ne radi o baš lakoj konfiguraciji i da utrka zahtjeva određenu tjelesnu spremnost ipak se skupio uobičajeni broj natjecatelja. Uglavnom oni koji nas i inače posjećuju. Oni koji su upoznati sa gostoprimstvom koje domaćini pružaju. Bilo je napora, uspona, nizbrdica i svega ostaloga, ali bilo je i prilike za druženje nakon utrke, domaćeg graha, piva, cedevite i kao što smo spomenuli originalnih nagrada proizvedenih na samom Žumberku- rekli su iz AK Žumberak.