°C 17

Zelina unatoč dobroj igri bez iznenađenja protiv Dinama

02.11.2018.

Redakcija

Nogometaši Zeline u osmini finala Hrvatskog kupa pred svojim navijačima nisu uspjeli doći do iznenađenja protiv najvećeg i najtrofejnijeg hrvatskog nogometnog kluba.

Naime, u srijedu su na domaćem terenu teško nastradali od GNK Dinamo koji ih je svladao s visokih 4:0. Unatoč visokom porazu, domaćini su već u 4. minuti umalo šokirali goste. Našao se Hrvoje Skupnjak "oči u oči" s vratarom Zagorcem no on mu je uspio obraniti vrlo dobar udarac.

Solidno su se domaćini držali tijekom prvog poluvremena te im je nedostajalo samo malo sreće da na predah odu čiste mreže. No u 45. minuti ukazao se iskusni Mario Gavranović koji pogađa za vodstvo „Modrih“.

Momčad Zeline je i u nastavku susreta pružala vrlo dobru partiju pa je tako Dinamo imao dosta poteškoća da dođe do drugog pogotka. Domaćini su otpor pružali sve do 83. minute kada je put do mreže pronašao Bruno Petković koji je Dinamu tako osigurao mirnu završnicu.

No nisu se gosti zaustavili na tome već su Zelini, koja je ostala dotučena drugim primljenim pogotkom, do kraja dvoboja u samo dvije minute utrpali još dva gola.

Dvostruki strijelac bio je poljski veznjak, Damian Kadzior, koji je loptu iza leđa domaćeg vratara Jurića-Bare prvo poslao u 88., a zatim i u 90. minuti.

Bez obzira na rezultat koji sugerira na pravi potop domaće momčadi, Zelina, a i domaći navijači itekako mogu biti zadovoljni predstavom svojih igrača koji su odlučno i otvoreno parirali najvećem hrvatskom klubu, onom koji već idućeg četvrtka igra Europsku ligu i traži potvrdu prezimljavanja nakon dugih 48 godina.

Foto: NK Zelina