°C 9

Zaprešićanski kuglači postali državni prvaci

27.03.2018.

Redakcija

Momčad Kuglačkog kluba Zaprešić rezultatom 6:2 slavila je nad Grmoščicom te tako još jedanput postala prvakom Hrvatske.

Peti je to naslov prvaka u povijesti kluba, a kako kažu ovo im je bila uvjerljivo najteža sezona otkad igraju prvu ligu.

-Čestitke i veliko hvala igračima, treneru, sponzorima, navijačima, obiteljima i svima koji su nas podržavali svih ovih godina. Naš san se ostvario, iduće sezone igramo na Svjetskom kupu na novoj kuglani u Zaprešiću pred domaćom publikom. Nova kuglana rezultat je mukotrpnog rada, zalaganja igrača, kvalitetne organizacije, vrhunskih sportskih rezultata, volontera u predsjedništvu kluba, sjajnih rezultata naših mladih igrača i naravno kontinuiteta seniorske ekipe koja je unazad 10 godina bila u vrhu Hrvatskog i svjetskog kuglanja- poručili su iz kluba te dodali da je Organizacijom Svjetskog kupa u listopadu kao i organizacijom završnog turnira final four Europske Lige prvaka početkom 2019. Svjetska kuglačka federacija uvrstila grad Zaprešić na kuglačku kartu svijeta što će pridonijeti razvoju i popularizaciji sporta u svijetu, Hrvatskoj i ono što je najvažnije u gradu Zaprešiću.

Kuglači Zaprešića ovom utakmicom odigrali su posljednji susret na staroj kuglani na kojoj nisu izgubili ligašku utakmicu od 29.10.2011. godine što je, kako kažu, rekord koji će biti teško obraniti.

Foto: Facebook Kuglački klub Zaprešić