°C 4

Zaprešić domaćin Svjetskog kupa u kuglanju

04.10.2018.

Redakcija

Zahvaljujući sjajnim rezultatima Kuglačkog kluba Zaprešić, upravo je gradu Zaprešiću pripala čast biti domaćinom jubilarnog 30. Svjetskog ekipnog kupa u kuglanju. Ovo veliko sportsko natjecanje, koje okuplja svjetsku kuglačku elitu, otvorio je gradonačelnik Željko Turk.

-Dugogodišnji trud i rad naših kuglača nagrađen je ove godine novom kuglanom koja tek treba zaživjeti punim plućima. Vjerujem da će ovo natjecanje potaknuti mnoge na bavljenje kuglanjem jer se kroz sport najbolje povezuju zemlje i ljudi-rekao je gradonačelnik te članovima 25 ekipa poželio ugodan boravak u našem gradu.

Dobrodošlicu na novu zaprešićku kuglanu gostima je poželio i Nikola Funda, predsjednik Kuglačkog kluba Zaprešić koji je zahvalio rukovodstvu NBC-a na dodjeli organizacije Svjetskog kupa. 

Svakako je to prilika za pogledati najbolje svjetske kuglače, u gradu koji postaje centar kuglačkog sporta u Hrvatskoj i šire.

-Uvjeti za nastup bit će vrhunski, od kuglane, organizacije, atmosfere te se nadamo da će ovaj Svjetski kup ostati zapamćen kao jedan od najbolje organiziranih sportskih priredbi na našem području. Želja nam je da ova priredba motivira mlade da se u budućnosti počnu baviti kuglanjem, da se nakon vrhunskih nastupa što više rekreativaca okuša u svojim kuglačkim vještinama te da se kuglanje predstavi kao dinamičan i atraktivan sport za sve- istaknuo je predsjednik Kuglačkog saveza Zagrebačke županije, Lovro Benčević.

Raspored utakmica do 6. listopada možete pogledati na stranicama Kuglačkog kluba Zaprešić.

(Izvor/Foto: Grad Zaprešić)