°C 4

Za Anu. Za život - prijavite se na humanitarni turnir u Zaprešiću

15.04.2019.

Damir Žbulj

Na Uskrsni ponedjeljak, 22 travnja, u sklopu stadiona ŠRC Zaprešić, održat će se humanitarni futsalski turnir pod nazivom 'Za Anu. Za život'.

Sva prikupljena sredstva donirat će se za liječenje Ane Crnoja iz Brdovca, koja boluje od limfedema.

Prijaviti svoju ekipu i više informacija možete dobiti preko adrese elektronske pošte zaanuzazivot@gmail.com

Kotizacija za humanitarni turnir 'Za Anu. Za život' je 500 kuna.

 

U Hrvatskoj ne postoji specijalist za limfedem, prave terapije nema i pacijenti godinama 'lutaju' bez prave dijagnoze i većinom su prepušteni sami sebi.

"Prošla sam pakao raka, ali i dalje tvrdim da mi je sada gore. Nažalost, Hrvatska nema limfologa. To kod nas rješavaju fizijatri, ali najžalosnije što o limfedemu niti oni ne znaju ništa. Dobivamo terapiju koja nije za nas...

"Bila sam u šoku jer nisam ni znala što znači bandažiranje, a imamo pravo na to preko HZZO-a. Sve što mi treba za bandažiranje dobivamo jednom godišnje. Prvi put sam ih kupila sama, drugi i treći put sam dobila, ali zanimljivo, na Institutu mi nitko nije mogao bandažirati ruku, jer u tom trenutku nitko to nije znao napraviti. Morala sam sama naučiti kod privatnika."

"Napravila sam toliko nepotrebnih i skupih pretraga da su me s tim novcima mogli poslati u inozemstvo na liječenje, a mnoge žene oboljele od karcinoma imaju isti problem," između ostalog je otkrila Ana u emisiji Potraga na RTL televiziji.