°C 9

Vukojević pozvao Krešimira Krizmanića na okupljanje U-20 reprezentacije!

07.08.2019.

Damir Žbulj

Prije nešto više od mjesec dana talentirani branič Gorice Krešimir Krizmanić proslavio je 19. rođendan, nedavno je i produljio vjernost klubu  do ljeta 2023. godine, na nekim pripremnim utakmica čak je i nosio kapetansku traku oko ruke, kad na terenu nije bilo Kristijana Kahline. U prvom kolu protiv Intera upisao je prve ovosezonske prvoligaške minute, a sad mu je za naporni rad stigla i dodatna nagrada, poziv na okupljanje U-20 hrvatske reprezentacije, pod vodstvom novog izbornika, Ognjena Vukojevića.

Krizma će biti dio U-20 selekcije koja će od 19. do 21. kolovoza biti na trening kampu u Vinkovcima, a za vrijeme kratkog okupljanja mlada reprezentacija odigrat će prijateljsku utakmicu protiv Cibalije, 20. kolovoza u 20 sati. 

-->> Krešimir Krizmanić: Trener mi stvarno vjeruje i uvijek mi daje savjete kako da budem još bolji

Vukojević je nedavno preuzeo kormilo U-20 reprezentacije. Bio je dio stožera Zlatka Dalića u Rusiji, na putu do povijesnog srebra i naslova svjetskih viceprvaka u Rusiji, a za vrijeme igračke karijere upisao je 55 nastupa te postigao četiri pogotka za Vatrene.

Krešo je visok gotovo 190 centimetara, a može igrati na nekoliko pozicija u posljednjoj liniji obrane. Odlično se služi lijevom nogom, ima visoku razinu nogometne inteligencije i veliku želju za treniranjem i napredovanjem.

Nakon što je Marijan Čabraja bio dio U-21 hrvatske reprezentacija i na ovogodišnjem Europskom prvenstvu, ovo je novo priznanje za sav rad i uspjehe HNK Gorica.

ZWOLINSKI PONOVNO ZABIJA

Goričani su prije nekoliko dana doživjeli prvenstveni poraz od Dinama, a u nedjelju na Gradski stadion od 20 sati u četvrtom kolu HT Prve lige stiže NK Rijeka.

U srijedu su u jutarnjem terminu, dok još ipak nije bilo 'pakleno' vruće, odigrali na svom travnjaku pripremni dvoboj s drugoligašem iz Sesveta, bivšim klubom trenera Sergeja Jakirovića. Završilo je pobjedom Gorice 1:0, a jedini pogodak je sredinom prvog poluvremena postigao povratnik nakon ozljede, poljski napadač Lukasz Zwolinski