°C 11

Vrijedan bod u Rijeci: Imali smo i sreće, ali smo ju i zaslužili

02.09.2019.

Damir Žbulj

U posljednjem ogledu sedmog kola HT Prve lige nogometaši zaprešićkog Intera uspjeli su na gostovanju kod Rijeke ostati neporaženi (1:1) i uzeti vrijedan bod.

Toplak se za dvoboj na Rujevici odlučio promijeniti formaciju, zaigrao je s trojicom stopera, a priliku je i prvi puta ove sezone dobio iskusni Matković, umjesto novopridošlog Slovenca Freliha...

Utakmica nije mogla početi bolje za Inter, nakon što je već u 11 sekundi sudac Čuljak start Punčeca na Mamutu okarakterizirao kaznenim udarcem.

Napadač Intera sam je izveo i realizirao jedanaesterac.

U ostatku nervozne utakmice, u kojoj je čak osam Interovaca zaradilo javne opomene, Riječani su dominirali, stvarali prigode, ali su samo jednom uspjeli pronaći put do mreže gostiju iz Zaprešića. Gorgon je u 31. minuti iskoristio sjajno dodavanje, pobjegao protivničkoj obrani, zaobišao Matkovića i poentirao.

"Ova atmosfera na tribinama je dokaz da ovaj put nismo bili simpatični. Ne želim da budemo takvi, jer simpatične momčadi često ispadaju iz lige. Bili smo borbeni, ekipa je ostavila srce na terenu i ova reakcija navijača je dokaz da smo nešto uspjeli napraviti. Prezadovoljan sam. Nije bilo lako, imali smo malo i sreće, no, ovaj put smo ju i zaslužili, s pristupom i borbenošću. Promijenili smo i formaciju...

"Bod nije velik, ali je značajan za psihološko stanje moje momčadi kako bi se mirno mogli pripremati za iduću domaću utakmicu," poručio je Toplak nakon utakmice. 

Inter je na pretposljednjem mjestu s tri boda, koliko ima i zadnji Varaždin, jedine dvije ekipe koje ove sezone još nisu niti jednom slavile pobjedu. Slaven Belupo na osmom mjestu ima sedam bodova. 

Slijedi reprezentativna pauza, a iduću utakmicu Inter igra 14. rujna na svom travnjaku upravo protiv Koprivničanaca i bit će to prilika da se uhvati priključak s ostatkom lige. 

 

NK INTER ZAPREŠIĆ: Matković - Bosec, Savić, Soldo, Tatomirović, Vego (Galić 41') - Mazalović, Postonjski, Mlinar - Conev (Ljubić 61') - Mamut (Vasilj 79').

(Foto: NK Rijeka)