°C 8

Vinogradar slavio u Vrbovcu, Dugo Selo preletjelo Krapinu, poraz Kurilovca

06.05.2019.

Romana Šimek

Sve smo bliže spuštanju zastora na pozornicu trećeligaške sezone, a prvenstvo je praktički ušlo u fazu "odrađivanja". Vinogradar je slavio u županijskom derbiju igranom u Vrbovcu protiv istoimenog domaćina. Pogodak odluke postigao je sredinom prvog dijela prvi strijelac lige Igor Prijić, a unatoč prigodama na obje strane u nastavku utakmice rezultat se više nije mijenjao. Vinogradar je ovom pobjedom održao devet bodova prednosti ispred drugoplasirane Dubrave te je sve bliže i matematičkoj potvrdi trećeg uzastopnog naslova prvaka 3. HNL Zapad. Vrbovec pak trenutno zauzima 13. poziciju na ljestvici uz mogućnost dohvata sredine poretka.

Momčad Kurilovca je prekinula niz bez poraza izgubivši na gostovanju kod Opatije u utakmici igranoj na riječkoj Kantridi. Premda su odigrali hrabro, osim dobrog ostavljenog dojma nije bilo većeg uspjeha. Opatija je čvrstom i discipliniranom igrom u obrani orijentirana na kontre uspjela slaviti sa 3:0. U vodstvo ih je doveo Bogulin iz kazenog udarca u 19. minuti, a još je jedan kazneni udarac za Opatijce promašio Toni Rudan. Posao je dvama pogocima u drugom dijelu dovršio ponajbolji pojedinac susreta Pejanović te zadržao Kurilove na petom mjestu.

Dugo Selo je gostovalo kod Zagorca u Krapini gdje su obje momčadi neopterećene rezultatom odigrale dopadljivu i efikasnu utakmicu u kojoj su Dugoselčani triput vodili te na kraju slavili 3:2. Domaće je načeo Ivančić u 12. minuti da bi stvari na početak vratio Smrekar pogotkom iz kaznenog udarca u 28. minuti. Početkom nastavka zabija Žabec da bi nakon nekoliko minuta ponovno iz kaznenog udarca poravnao Smrekar. U 83. minuti Pavlović dovodi goste u vodstvo, a domaći više nisu imali vremena za novi povratak u utakmicu te se družina trenera Biškupa vratila iz Zagorja sa tri osvojena boda što ih drži na šestoj poziciji sa samo bodom iza Kurilovca. (L.C.)