°C 7

Vinogradar putuje na "Međugorje Cup 2019"

06.03.2019.

Redakcija

Tri selekcije mladih nogometaša Vinogradara putuju na veliki međunarodni turnir „Međugorje Cup 2019“ koji će se od 7. do 10. ožujka igrati u Međugorju na terenima sa umjetnom travom.

Predvođeni trenerima i uz podršku roditelja zeleni će se nadmetati u jakoj konkurenciji jer na tuniru nastupaju momčadi Dinama, Hajduka, Osijeka, talijanske Atalante i brojnih drugih renomiranih momčadi sa kvalitetnim omladinskim pogonima.

Najmlađa selekcija U-9 ždrijebom je smještena u skupinu B gdje će igrati protiv Zadra, Omiša i Primorca. Momčad U-11 Vinogradara smještena je u skupinu D zajedno sa Zrinjskim, Primorcem, Grudama i Splitom II. Momčad U-13 u skupini C će se pak nadmetati protiv Zrinjskog, Primorca i Kustošije II.

Ovim vijestima također treba dodati informaciju kako je omladinski pogon dobio pojačanje u vidu novog trenera starijih pionira koje je preuzeo poznati karlovački trener Sanjin Lucijanić. Premda su mu samo 42 godine Lucijanić iza sebe ima bogato iskustvo poput vođenja Karlovca u 1. HNL te boravka u Saudijskoj Arabiji kao pomoćnik Zoranu Mamiću koje će sigurno znatno podići razinu i kvalitetu u Vinogradaru.

Sve ovo navodi kako su u Vinogradaru ozbiljno prionuli radu s mladeži, a također veseli i činjenica kako trenutno u seniorskoj momčadi trenira deset igrača ispod 21 godine starosti što je pravi pokazatelj pomlađivanja i stvaranja temelja za budućnost. (LC)