°C 5

Vinogradar porazom zaključio pripreme

19.02.2019.

Redakcija

Bogati završni dan 1. Memorijalnog turnira „Drago Parać“ otvorili su ranom (10h) utakmicom nogometaši Vinogradara i Zagorca koji su svojim dvobojem odlučivali kome će pripasti sedmo mjesto, odnosno tko će završiti na posljednjem.

Budući Vinogradar idućeg vikenda proljetni dio prvenstva otvara gostovanjem upravo kod Zagorca u Krapini stručni stožer je odlučio „sakriti“ najjače karte i adute za prvenstveni dvoboj te je Vinogradar zaigrao u kombiniranom sastavu pojačan sa nekolicinom juniora koje je vodio pomoćni trener Velimir Vidić dok su ostali prvotimci istovremeno trenirali u Jaski. Zagorec koji je igrao u najjačem sastavu predvođen iskusnim internacionalcima Poljakom i Smrekarom iskoristio je slabiji sastav Vinogradara te slavio sa visokih 4:0, no zeleni nisu odigrali lošu utakmicu te definitivno nisu zaslužili tako uvjerljiv poraz. Velimir Vidić je na teren poslao sljedeću postavu: Bogović, Vukić, Džida, Pavlešić, Dučkić, Vila, Kurečki, Prežgaj, Jakovljević, Rajnović, Stepinac (još su igrali: Kelečić, Sedlar, Mešić, Slugečić, Mesić).

Vinogradar je tako zauzeo posljednje mjesto na ovom premijernom izdanju turnira u organizaciji NK Dubrave, a vrijedi istaknuti kako je finale između domaćina Dubrave i Maksimira pripalo nogometašima Maksimira nakon izvođenja kaznenih udaraca. U dvoboju drugoligaša za treće mjesto uspješnije je bilo Međimurje koje je također nakon penala slavilo nad Kustošijom. Peta pozicija je pripala pak momčadi Dugog Sela kojoj su pobjedu protiv Zeline također donijeli udarci sa 11 metara.

Vinogradaru dakle slijedi završnih tjedan dana za uigravanje pred otvaranje proljetnog dijela prvenstva. Bit će zanimljivo vidjeti kako će zeleni reagirati nakon slabih izdanja u izravnim dvobojima protiv trećeligaških kluba u pripremnom djelu. Za vjerovati je da će se u klubu svi mobilizirati pred gostovanje kod kluba protiv kojega Vinogradar pamti dobre rezultate (tri pobjede u nizu) te maksimalno krenuti u proljetni dio prvenstva koje pruža priliku za treći uzastopni naslov prvaka 3. HNL Zapad. (LC)