°C 6

Vidić se pobjedom predstavio domaćoj publici

18.03.2019.

Redakcija

Vinogradar je u 21. kolu 3. HNL Zapad na krilima trostrukog strijelca Igora Prijića pred domaćom publikom pobijedio momčad Španskog 5:0, a novi trener Velimir Vidić se tako u prvom samostalnom nastupu u Mladini predstavio visokom pobjedom.

Od prve minute Vinogradar je igrao protiv jakog vjetra koji je nemilosrdno puhao, a gosti su uz takvu vrstu pomoći hrabro krenuli prema naprijed i pokušavali doći do pogotka. No, kada u momčadi imaš Igora Prijića onda ti je dovoljna i polušansa da bi došao do pogotka. Igrala se 26. minuta kada je Prijić lukavo okrenuo svog čuvara u kaznenom prostoru te gurnuo loptu pored gostujućeg vratara za 1:0. 

Uzvratili su gosti preko Ljubičića, ali umjesto mreže zatresla se greda Šolčićevog gola pa se na poluvrijeme otišlo sa minimalnom prednosti zelenih. Prvu veliku priliku u drugom dijelu imaju gosti, ali Šolčić fantastično brani te nema promjene rezultata. U 58. minuti (pre)strogo je drugi žuti karton zaradio Dučkić što dodatno ohrabruje goste koji preuzimaju inicijativu, no do kraja utakmice su još inkasirali četiri pogotka. Prvo je utakmicu u mirnije vode usmjerio Čakarun svojim pogotkom u 62. minuti, da bi do kraja još zabijali Prijić dva puta te Pavlešić za uvjerljivi trijumf Vinogradara.

Pobjedom je Vinogradar zadržao osam bodova prednosti pred Dubravom, dok je trećeplasirani Orijent počeo posustajati u lovu na zelene te su udaljeni 14 bodova. Iduće kolo zelenima donosi „županijski derbi“ u Dugom Selu kod istoimenog domaćina. (LC)

 

VINOGRADAR – ŠPANSKO 5:0 (1:0)

Strijelci: 1:0 Prijić, 2:0 Čakarun, 3:0 Prijić, 4:0 Pavlešić, 5:0 Prijić

VINOGRADAR: Šolčić, Bagarić, Prijić, Povrženić, Dučkić, Kelava (46. Pavlešić), Grdenić, Čakarun, Handžić (74. Rajnović), Banić (56. Vukić). Trener: Vidić

ŠPANSKO: Lukić, Pranjić-Kaurin, Guliš, Ivezić, Ljubičić (84. Ištuk), Zebić, Ćurković, Veneti (70. Zadro), Tabaković, Novokmet (Muhek).