°C 9

[VIDEO] Rugvičani viceprvaci Hrvatske: Nikola Ivanković najbolji igrač, Krizmanić najbolje desno krilo!

28.05.2019.

Damir Žbulj

Mladi rukometašici Rugvice ostvarili su fenomenalan rezultat na završnici prvenstva Hrvatske za mlađe kadete!

Zaustavljeni su tek u finalu te su na kraju osvojili srebrnu medalju i titulu viceprvaka Hrvatske u kategoriji rukometaša rođenih 2004. i 2005. godine.

Nakon uvodnih pobjeda nad Trsatom, Splitom, Čakovcem i Varaždinom 1930, upisan ej poraz od Maksimir Pastele, koji je Rugvičanima u polufinalu donio okršaj s PPD Zagrebom. Odluka je pala nakon raspucavanja sedmeraca, izboreno je veliko finale i tamo ih je čekala ekipa Maksimir Pastele.

Iako su na poluvremenu imali minimalnu prednost (8:7), na kraju je zagrebačka momčad preokretom stigla do trofeja, rezultatom 18:15.

U redovima Rugvice briljirao je Nikola Ivanković s devet postignutih golova, koji je na kraju izabran i u najbolju postavu natjecanja na poziciji srednjeg vanjskog, a zasluženo je dobio i nagradu i za najboljeg igrača završnice. Martin Krizmanić najbolje je desno krilo...

Nagrade im je uručio legendarni Lino Červar!

Trener Hrvoje Džigumović mogao je biti ponosan na ostvareni uspjeh i na svoje mlade rukometaše, A Rugvica je svojim mladim sportskim junacima priredila i svečani doček kod osnovnoškolske dvorane.

Ovo slavlje samo je nastavak fešte od prije desetak dana, kad su na državnoj završnici za mlađe kadetkinje rukometašice Rugvice također stigle do naslova doprvakinja Hrvatske!

Rukometaši Rudara iz Ruda osvojili su broncu, nakon slavlja nad PPD Zagrebom (18:17), dok su mlađi kadeti Dugog Sela svladali Bjelovar za deveto mjesto. Vito Glivetić iz Rudara je dobio nagradu za najboljeg lijevog vanjskog ove državne završnice.