°C 13

[VIDEO] Inter poveo pa izgubio na Poljudu

04.05.2019.

Damir Žbulj

U dvoboju 32. kola HT Prve lige nogometaši Intera poraženi su na gostovanju u Splitu kod Hajduka 3:2 (2:1).

Ekipa Samira Toplaka povela je već u 13. minuti, bizarnim autogolom Svatoka. Sjajno je Serderov pobjegao obrani domaćih, a branič Hajduka je 'majstorski' obavio posao umjesto napadača Intera.

Odličnu igru gosti u prvom poluvremenu nisu uspjeli kapitalizirati, nego su na identičan način 'počastili' Splićane, autogolom Karla Muhara, koji je ubačaj Jradija glavom proslijedio u vlastitu mrežu, iza leđa Ivana Kelave

U samom finišu prvog dijela Hajduk je u potpunosti okrenuo susret na svoju stranu, Mijo Caktaš je na dodavanje Tudora zabio vjerojatno i ključni pogodak na utakmici.

Domaćin je u nastavku kontrolirao dvoboj i 20-ak minuta prije kraja, ponovno preko Caktaša, povećao prednost.

Conev je u drugoj minuti sudačke nadoknade tek ublažio poraz, kad više nije bilo vremena za potpuni povratak u dvoboj.

Inter još uvijek nije matematički osigurao prvoligaški status i za iduću sezonu, četiri kola prije kraja. U posljednja četiri prvenstvena nastupa uzeli su tek jedan bod Gorici, a na ljestvici imaju šest bodova prednosti više od Istre 1961.

U idućem kolu na svom travnjaku dočekuju posljednji Rudeš, pobjeda je imperativ, kako bi se izbjegla drama u završnici sezone.

 

NK INTER ZAPREŠIĆ: Kelava - Buljat, Šimunec, Tatomirović, Haramustek, Brezovec, Muhar (Luštica 86') , Postonjski (Čulina 81'), Valentić, Conev, Serderov (Mišković 70'). Klupa: Matković - Mamut, J. Čeliković, Aja