°C 6

[VIDEO] Inter ipak bez finala Kupa

24.04.2019.

Damir Žbulj

Nogometaši Intera nisu uspjeli izboriti mjesto u finalu Hrvatskog nogometnog kupa. Na svom stadionu u Zaprešiću pružili su dostojan otpor favoriziranoj Rijeci, ali su gosti na kraju slavili 2:1 pobjedu i plasman u veliku završnicu u Puli gdje ih čeka zagrebački Dinamo, prvak Hrvatske i branitelj naslova u Kupu.

Imala je ekipa Samira Toplaka svoje prilike, ali Riječani su bili precizniji.

Halilović je nakon pola sata igre pogodio za vodstvo gostiju. Pavičić ukrao loptu na sredini terena, odigrao za Halilovića koji je pronašao Murića, a veznjak Rijeke zaobišao je vratara i poentirao.

U 54. minuti Inter je imao odličnu priliku za izjednačenje. Postonjski je izveo korner, Šimunec je bio najviši, a lopta je otišla pored vratnice.

U samoj završnici domaćin je sve karte bacio u napad, no, primio je drugo gol. Stjepan Lončar krenuo prema golu Intera, ali umjesto da odigra na desnu stranu za Kvržića, potegnuo je s ruba kaznenog prostora i sjajno pogodio.

U prvoj minuti sudačke nadoknade bivši igrač Rijeke Josip Brezovec je iz slobodnog udarca s 20-ak metara uspio provući loptu pored živog zida i 'kroz' Simona Slugu, ali više nije bilo dovoljno vremena za potpuni povratak u dvoboj.

 

Finale u Puli između Dinama i Rijeke na rasporedu je 22. svibnja.

Inter se sada u potpunosti okreće završnici prvenstva, Toplakova momčad ima sedam bodova prednosti ispred pretposljednje Istre 1961, šest kola prije kraja.

U nedjelju na ŠRC Zaprešić stiže Slaven Belupo.

INTER ZAPREŠIĆ: Matković, Muhar, Tatomirović (od 83' Kaluđerović), Postonjski, Mamut, Čeliković, Buljat, Šimunec, Bosec, Rak, Serderov (od 74' Brezovec)
RIJEKA: Sluga, Kvržić, Župarić, Punčec, Mamić, Pavičić, Lepinjica, Murić (od 64' Čolak), Halilović (od 77' Lončar), Acosty (od 90' Bušnja), Puljić

(Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)