°C 4

[VIDEO] Dinamo iz dva penala do bodova u Gorici: Remi bi bio pravedniji!

17.03.2019.

Damir Žbulj

I nakon trećeg ovosezonskog okršaja s Dinamo nogometaši Gorice upisali su i treći minimalan poraz od branitelja naslova, lidera HT Prve lige i budućeg prvaka.

Nedostajalo je zaista malo da Goričani u ovom dvoboju osvoje barem bod, a to je poslije utakmice i priznao strateg Plavih Nenad Bjelica, koji je u prvoj rečenici naglasio kako bi remi bio najpravedniji ishod.

Odluka o pobjedniku pala je iz penala! Dinamo je iskoristio svoja dva kaznena udarca, Gorica svoj i završilo je 1:2 (0:1).

"Utakmica je bila dosta izjednačena i neriješeno bi bio pravedniji rezultat. Gorica je bila konkretnija, agresivnija pred našim golom i možda su zaslužili i koji pogodak više i možda bod više. Presudila je naša individualna kvaliteta, kao što je to često slučaj u nogometu. Nismo odigrali lijepu utakmicu, nije nam to dozvolio protivnik, niti teren, niti vjetar. Bez obzira na sve Dinamo mora puno bolje igrati i nismo se prezentirali na pravi način,"komentirao nam je gostovanje u Velikoj Gorici trener Dinama.

Bjelica i njegova ekipa je u četvrtak doživjela težak udarac u Lisabonu i bez obzira na to što je na Gradskom stadionu ponovno poprilično ispremiješao sastav, osjetilo se emotivno pražnjenje...

"Nakon takvih europskih utakmica i prije reprezentativne pauze teško se koncentrirati na HNL. Ali, ova pobjeda i tri boda su nam važni da se vratimo na pozitivan put i poslije frustrirajućeg četvrtka možemo u pozitivnom raspoloženju na predah," dodao je Bjelica

Pamtit će se opet Lovrićeva stativa, tko zna koja ove sezone, izgledne prilike imali su i Zwolinski u prvom pa CherifNdiaye i novopečeni mladi reprezentativac Čabraja u drugom dijelu, ali Dinamo je na kraju uzeo sva tri boda.

Gosti su poveli u 25. minuti, Komnen Andrić je iznudio prekršaj Marine u kaznenom prostoru i na kraju je i sam realizirao udarac s bijele točke.

Gorica je izjednačila u 57. minuti, Leovac je povukao Zwolinskog i sudac Duje Strukan morao je svirati najstrožu kaznu i za domaće. Kristijan Lovrić majstorski je zabio za poravnanja.

No, veselje na tribinama, gdje se okupilo gotovo četiri i pol tisuće gledatelja, nije dugo trajalo. Čagalj je povlačio Gavranovića, koji pada u 16-ercu Gorice i Andrić je dobio još jednu priliku s 11 metara koju nije propustio.

Probao je Jakirović u posljednjih pola sata s Dvornekovićem, u završnici je ušao i Ronaldo Deaconu, ali morao je još jednom stisnuti ruku svojem prijatelju Bjelici i čestitati Dinamu na novoj prvenstvenoj pobjedi.

"Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu. Limitirali smo Dinamo, mogu se sjetiti samo one šanse Gojaka u prvom poluvremenu. Sve ostalo mislim kako je bilo na našoj strani. Žao mi je radi mojih igrača, dali su sve od sebe, ali mogu biti ponosan na njih. Ovo je pravi put koji moramo nastaviti i sigurno kako je pred nama svjetla budućnost," analizirao je Jakirović pa dodao:

"Dvorneković i kad ne počne utakmicu zadovoljan sam s njim, jer smatram kako nam može donijeti poseban impuls. S Ronaldom smo probali zbog prekida, a treću izmjenu nisam imao razloga raditi, jer smo bili dobri..."

"Plan je bio da što prije loptu prenesemo do Cherifa i Zwolinskog. Plan je bio i da igramo više na Lovrića i plan je bio da preko zadnjih veznih što prije dođemo na krila i da napravimo višak. Željeli smo što prije centrirati u kazneni prostor, ali ne mogu im ništa prigovoriti, napravili su sve što smo tražili od njih."

Možda će se Gorica u četvrtom međusobnom ogledu s Dinamom ove sezone na kraju ipak uspjeti iznenaditi...

"Trebat će možda još više hrabrosti. Mislim kako će to doći s vremenom. Sigurno kako će nam ove tri utakmice s Dinamo dobro doći i vjerujem kako ćemo idući put napraviti malo više."

Slijedi reprezentativna pauza, a Gorica će nastavak prvenstva dočekati na šestoj poziciji s dva boda manje od Hajduka i tri od Lokomotive.

Pred našim prvoligašem dva su velika iskušenja, 29. ožujka na rasporedu je gostovanje u Osijeku, a nakon toga domaći dvoboj s Lokosima, kad će biti puno jasnije ostaje li Gorica i dalje u nestvarnoj utrci za mjesto koje iduće sezone vodi u Europu.

Gorica: Kahlina - Musa, Čagalj, Jovičić, Čabraja - Suk, Marina - Miya (od 66. Dvorneković), Ndiaye, Lovrić - Zwolinski (od 84. Deaconu)

Dinamo: Zagorac - Moharrami, Dilaver, Perić, Leovac - Šunjić, Gojak - Majer, Gavranović (od 75. Kadzior), Atiemwen (od 46. Šitum) - Andrić (od 82. Petković)

(Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)