°C 5

[VIDEO] Črnko: Uvjeren sam kako ćemo ovaj novac znati dobro iskoristiti i uložiti

23.01.2019.

Damir Žbulj

HNK Gorica napravila je transfer koji će ostati zauvijek zapisan u klupskoj povijesti!

Nigerijac Iyayi Belive Atiemwen je iz našeg prvoligaša prešao u zagrebački Dinamo za tri milijuna eura, što je drugi po vrijednosti najveći transfer u HNL-u, a sigurno i jedan od klupskih trenutaka za pamćenje HNK Gorica.

-->> Beli predstavljen u Dinamu: Veliko hvala Gorici i navijačima!

"Odradili smo prvi veliki posao i potvrdili da sve planove pretvaramo u stvarnost. Ostajemo i dalje tu gdje jesmo, sve je isto, kao i naši daljnji planovi, a oni koji nas prate znat će o čemu smo sve govorili i što smo najavljivali..."

"Za početak ćemo zajedno s našim gradom investirati u sportsku infrastrukturu, graditi bolje uvjete za trening, ali i ojačavati klub u svim strukturama," poručio je predsjednik kluba Nenad Črnko preko društvenih mreža.

-->> Atiemwen potpisuje za Dinamo, Gorici tri milijuna eura odštete!

U srijedu je zakazana i službena konferencija za medna kojoj će sve detalje otkriti i predsjednik Črnko te izvršni dopredsjednik i sportski direktor Gorice, Litavac Mindaugas Nikoličius.

"Postoji neki tajming kad se neki posao mora odraditi. Atiemwen je odigrao odličnu sezonu u Gorici i meni je izuzetno drago da smo to napravili s respektabilnim klubom kao što je Dinamo. Ovo je nakon transfera Marka Roga iz Splita u Dinamo drugi najveći u povijesti unutar hrvatskog nogometa. Čvrsto sam uvjeren da ćemo taj novac dobro znati iskoristiti i uložiti. Kao i u svim transferima, niti ćemo mi taj novac odmah dobiti nego to sve ie u ratama do kraja godine. Ovo je ogroman posao za nas i ogroman poticaj da u idućim mjesecima budemo još bolji. Ovo je velik posao za nas u kojem morate i imati dozu sreće. Ali, to je tako. ako niste hrabri i kao nemate viziju, sreće neće doći morate ju izazvati...

"Tražimo igrače koji će ga zamijeniti u momčadi, ali mogu slobodno reći, mi tražimo igrače koji će biti još i bolji," rekao je Črnko u razgovoru za Z1 televiziju.

U srijedu na Gradskom stadionu odigrat će se dvije pripremne utakmice. Prvi ogled protiv NK Sesvete zakazan je za 11 sati, dok je susret s mađarskim klubom Budafoki MTE na rasporedu od 14 sati.

Gorica drugi dio sezone otvara 3. veljače na gostovanju kod Rijeke na Rujevici.

(Foto: Tomislav Pašiček, Z1 televizija, GoricaTV)