°C 17

Veliki derbi u Zaprešiću: "Imamo dodatni motiv!"

26.10.2018.

Redakcija

U subotu od 15 sati na stadionu u Zaprešiću igra se novi 'derbi Zagrebačke županije', u sklopu 12. kola HT Prve lige. 

Gorica je u strašnom naletu, nogometaši Sergeja Jakirovića slavili su u posljednja četiri uzastopna gostujuća dvoboja i pred njima je velika prilika za nastavak tog fenomenalnog niza.

Inter je na osmoj poziciji s deset osvojenih bodova, devet manje od Goričana, a jednu od tri ovosezonske pobjede upisao je u Velikoj Gorici u trećem kolu, kad je Toplakova momčad u samoj završnici preokretom stigla do pozitivnog rezultata.

"Nadam se kako će nam ta utakmica biti dodatni motiv. Znamo što se sve događalo u trećem kolu, Inter je zaslužio pobjedu, jer su vjerovali do kraja u to. Mislim da su se danas okolnosti ipak promijenile od tada i očekujem totalno drugačiju utakmicu. Naša ekipa je 'narasla' i igra drugačije u odnosu na početak sezone..."najavio je trener Jakirović, koji je posljednjih nekoliko dana boravio u Švicarskoj, u sjedištu Uefe u Nyonu, na edukaciji i usavršavanju za UEFA-Pro trenersku licencu.

"Bio sam četiri dana u Švicarskoj, ali moji suradnici su mi rekli kako je momčad u jako dobrom stanju, kako je bila angažirana na treningu i kako je provedeno sve što smo planirali ovaj tjedan. Naravno, atmosfera je odlična, ali bila je takva i kad rezultati nisu bili tako dobri i s te strane nema nikakvih problema."

KAKO BEZ ZWOLINSKOG?

Veliki hendikep bit će izostanak sjajnog poljskog napadača Lukasza Zwolinskog, koji će susret u Zaprešiću propustiti zbog tri žuta kartona i suspenzije. No, u Koprivnici su nedostajali Čagalj, Marina i Dvorneković pa je Jakirović u svom kadru pronašao adekvatne zamjene.

"Zwolinski je dobio treći žuti karton, ali morao je i taj dan jednom doći. Bitno je da ih ne bude puno, jer dvojicu, trojicu možemo nadomjestiti. Stigli smo do 15-ak igrača koji konkuriraju za početni sastav, ostali još moraju čekati svoju priliku."

Čak osmorica igrača su prikupila po dva žuta kartona i prijeti im suspenzija.

"Razmislit ću samo o jednoj poziciji hoće li zbog toga igrati u Zaprešiću. Ostalih sedam će igrati i uopće ne želim kalkulirati. Nama je ovo važna utakmica, a ne ono što dolazi nakon toga. Idemo utakmicu po utakmicu. Jedina zamjerka je utakmica protiv Lokomotive, jer mislim da su se tada igrači pazili kartona i nismo bili na onoj našoj razini agresivnosti. Nakon toga više nije bilo kalkulacija i to smo najbolje pokazali u Koprivnici,"dodao je strateg Gorice.

Zwolinski je nakon 11 odigranih kola na vrhu ljestvice strijelaca sa sedam golova...

"Vidjet ćemo tko će zaigrati, prvi put smo bez njega. Ali, isto tako ćemo jednom biti bez Atimewena, Miye ili nekog drugog. Znamo što nam on znači, prvi je strijelac lige, zajedno s Kastratijem, a to treba respektirati. Nadam se da će njegova zamjena dati sve od sebe, tko god dobio priliku. Možda ne možemo očekivati čuda, ali ako daju sve od sebe ja ću biti zadovoljan."

ARMENAC ČEKA SVOJU PRILIKU

Jedan od onih koji pretendiraju na njegovo mjesto je i Armenac David Aršakjan, koji je ove sezone upisao tek tri nastupa, odigravši ukupno tek 17 minuta za Goricu.

"Naravno da se sjećam naše prve međusobne utakmice s Interom i mislim da smo tada naučili dobru lekciju. Vodili smo, ali nismo uspjeli zadržati prednost. Spremni smo pokazati što možemo napraviti. Poznajemo svaku ekipu, kako igraju, dobro smo se spremili i vidjet ćemo što će nam to donijeti. U HNL-u ima dosta taktike, a i tehnički je potkovanija od liga gdje samo igrao do sada, u SAD-u i Danskoj. Sviđa mi se, ali nadam se kako će mi sviđati još i više kad ću igrati više!"

UŽIVAM U OVOM REZULTATU

Trener Jakirović u odličnom je raspoloženju i jedva čeka novi izazov...

"Domaćin je pod određenim pritiskom, zbog osvojenih bodova ove sezone i pozicije na ljestvici. Očekujem, kao i svako kolo, tešku utakmicu, ali znamo kako ćemo se postaviti, a u subotu ćemo odlučiti tko će zaigrati od prve minute."

Iz Zaprešića su stigle pomalo i podcjenjivačke izjave kako se ne boje dolaska Goričana.

"To nam može biti samo dodatni poticaj. Mi smo ove sezone sav naš respekt zaslužili na travnjaku!"

"Ne osjećam nikakav pritisak, nego uživam u ovom dobrom rezultatu, kao i moji igrači. Pritisak je kad se moraš u šest ujutro dignuti na posao, a na kraju ti to i ne plate," poručio je Jakirović te se osvrnuo i na dane provedene u Švicarskoj:

"Bilo je jako naporno, ali bila je izuzetno kvalitetna edukacija. S nama su bile kolege iz Gruzije, Litve i Armenije te mentori Uefe koji su držali predavanja. Meni je to jako dobro iskustvo, iz svakog takvog seminara se dosta toga nauči, malo sam pametniji, ali sam zaključio kako sam na dobrom putu i da ništa ne trebam mijenjati!"

U petak oko 19 sati po prvi puta će zasvijetliti rasvjeta na Gradskom stadionu i ako će sve biti prema planu, reflektori će biti u pogonu za iduću domaću utakmicu, veliki spektakl 3. studenog protiv Hajduka.

U preostalima susretima 12. kola u petak Rudeš dočekuje Lokomotivu, u subotu Osijek gostuje u Puli, dok u nedjelju Dinamo gostuje u Koprivnici, a na Poljudu se igra veliki Jadranski derbi Hajduka i Rijeke.

HNK Gorica će u subotu imati i podršku svojih navijača, klub je svim zainteresiranima osigurao prijevoz autobusom, a ne sumnjamo niti kako će dosta naših sugrađana i u svom aranžmanu 'potegnuti' do Zaprešića, kako bi bodrili trenutno četvrtu momčad hrvatskog prvenstva. 

HT Prva liga:
1. Dinamo Zagreb 11 8 3 0 23:8 27 
2. Osijek 11 7 2 2 24:10 23 
3. Lokomotiva Zagreb 11 7 1 3 22:9 22
4. HNK Gorica 11 6 1 4 15:13 19 
5. Rijeka 11 4 5 2 17:12 17 
6. Slaven Belupo 11 2 6 3 15:17 12 
7. Hajduk Split 11 2 5 4 13:18 11 
8. Inter Zaprešić 11 3 1 7 16:27 10 
9. Istra 1961 11 2 2 7 14:26 8 
10. Rudeš 11 0 2 9 7:26 2