°C 6

Velika srca trčala i prikupila oko 32 000 kuna!

05.12.2017.

majai

Samoborci iz Kluba cestovnog i planinskog trčanja Samobor sa svojim sportskim prijateljima, već četvrtu godinu zaredom, trčanjem i zbrajanjem krugova u bivšoj vojarni, pokazali su svoje veliko humanitarno srce.

Stotine trkača, točnije njih 515, svih uzrasta i naraštaja "pošlihtalo" se na startu ispred Centra za mlade Bunker te su, nakon znaka za start, krenuli nizati krugove. Netko više, netko manje, koliko je već kome u tom trenutku dozvoljavala sportska sprema i kondicija, ali je svima bilo zajedničko - veliko srce.

Cilj akcije bio je prikupljanje sredstava za pomoć djeci, štićenicima Udruge Nova budućnost.

Od 10 do 14 sati zbrajali su se krugovi istrčani na stazi dugačkoj 1 km, a pokrovitelji manifestacije - Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja i Hrvatska udruga kontrolora letenja, financijski su podupirli akciju, odnosno pretrčane krugove. Svaki od sudionika akcije nastup je osigurao novčanim prilogom, a istrčanim krugom dodatno je doprinjeo povećanju iznosa, koji su donatori uplatiti na žiro-račun udruge.

Ukupno je prikupljeno 31.869,60 kn u gotovini i bonovima, koje su donirali trkači te stalni sponzori, Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja, Hrvatska udruga kontrolora letenja i Uniqa osiguranje d.d.

(Grad Samobor)