°C 5

Uzbuđenja na HVIDR-i: Igra se sjajan mali nogomet, gledatelji sigurno neće ostati razočarani

03.01.2020.

Damir Žbulj

U novoj godini nastavila se uzbudljiva malonogometna akcija na Kupu HVIDR-e, koji se u svom 28. izdanju održava u velikogoričkoj Gradskoj sportskoj dvorani.

Poznati su svi sudionici osmine finala, koja će u subotu krenuti u 14 sati.

U natjecanje se uključuju i nositelji, prošlogodišnji pobjednik Staklo Matić Max Autodijelovi, koji će od 17.20 sati igrati protiv ekipe Props Store Don Program te finalist CB Kod Rojca, kojem je suparnik CB Vuglec Matičević (15.20 sati), koji je u osminu finala ušao bez borbe, nakon što se u Velikoj Gorici nije pojavila zagrebačka ekipa Meteora Produkcije.

MNK Kobiljak je s po dva pogotka Matijevića i Sudara i jednim Jerbića uvjerljivim rezultatom 5:0 eliminirao CB Bobi.

Aqua Invest je među 16 prošao nakon dramatičnog okršaja s ekipom Taxi Bračić CB Simfonija. Ispustili su prednost u posljednjoj minuti dvoboja, ali su s 11:10 bili uspješniji poslije maratonskog raspucavanja.

Igraonica Sportić je, također nakon penala, eliminirala ekipu Centroplimont Keraterm, dok je Marin promet s 2:1 svladao ekipu Pizzeria Viva.

Props Store Don Program je s 3:1 svladao CB Baltazar. Puretić je bio dvostruki strijelac za pobjedničku ekipu, dok je jednom precizan bio Diklić.

Prava drama odvijala se u okršaju 'osiguravatelja', jer je Euroherc Velika Gorica u završnicu dvoboja ušao s 3:1, ali je Croatia osiguranje uspjela doći do raspucavanja. Pogodak za izjednačenje na 3:3 (Kušec, Borovac, Čolić / Ralić 2, Jančetić) postignuti je osam sekundi prije kraja. Uzbudljivo je bilo i u izvođenju penala, odluka je pala u dodatnom raspucavanju, a junak konačnog 7:6 slavlja bio je vratar velikogoričkog Euroherca.

Mlada U-21 ekipa Gorenc Transporti opravdala je ulogu favorita te je sa 6:0 nadigrala momčad NC Borovi Šiljakovina. Prvo ime bio je Sudar, koji je postigao čak četiri pogotka, dok je Cimeša dodao dva.

Zanimljiv je bio i susret ekipa CB Play i CB Roko 01Portal, koji se dobro držao u otvaranju utakmice, ali je Play ipak potvrdio svoju klasu golovima dvostrukog strijelca Tokića te Sokića.

 

 

Borba za četvrtfinale u subotu počinje u 14 sati okršajem momčadi Euroherc Velika Gorica i Casa Nostra Podbrežnica, slijedi dvoboj CB Epic Brozo i Marin promet (14.40 sati) pa CB Kod Rojca i CB Vuglec Matičević (15.20 sati).

U 16 sati na teren Gradske sportske dvorane izlaze Gorenc Transporti U-21 i CB Play, nakon njih će snage odmjeriti Igraonica Sportić i SC Flegar Splat Biomed (16.40 sati) pa branitelj naslova Staklo Matić Max Autodijelovi i Props Store Don Program (17.20 sati).

Od 18 sati igraju 'seniori' Gorenc Transporta protiv MNK Kobiljak, a posljednjeg četvrtfinalistu dat će okršaj prve ekipe Taxi Bračić i Aqua Investa (18.40 sati).

"Mogu reći prije svega da sam ugodno iznenađen! Na ovogodišnjem turniru imali smo 32 momčadi, protekli vikend odigrali smo prvo kolo, u ponedjeljak repasaž, odigrana je šesnaestina finala. U subotu je osmina finala, u nedjelju četvrtzavršnica, a u ponedjeljak na blagdan Sveta tri kralja je velika završnica. Polufinala, utakmica za treće mjesto i finale te jedna zanimljiva ekshibicijska utakmica."

"S obzirom na to da sam dugi niz godina u različitim ulogama pratio Hvidrin turnir, i kao organizator i kao gledatelj, ove ekipe zaista igraju vrhunski mali nogomet. Sjajne su utakmice, vodi se prava fer i sportska borba, bez ijednog incidenta! Volio bih upravo da se tako turnir i privede kraju, u sportskom nadmetanju i da pobijedi najbolji," osvrnuo se na dosadašnji dio turnira Slavko Tolić, jedan od organizatora turnira.

"Prerano je izdvajanje favorita, ali sam vidio desetak vrhunskih momčadi, svaka ima šanse da ode u završnicu."

Ovaj put je izostao veteranski turnir, ali Tolić najavljuje kako će se u idućem izdanju turnira to pokušati ispraviti.

"Nažalost, imali smo unutar HVIDR-e nekih tehničkih poteškoća. Visilo je o koncu hoće li se uopće turnir odigrati. U pregovorima s našim najvećim pokroviteljom, Gradom Velika Gorica, ipak smo smogli snage, znanja i sredstava da organiziramo turnir i ove godine. Bili smo primorani povući taj potez da nemamo veteranski turnir. Imali smo dosta dobar nagradni fond, ali odaziv veteranskih ekipa zadnje dvije godine nije bio takav kakvog se očekivalo. Nije tu bio ključan samo broj prijavljenih momčadi, ima i drugih stvari, ali novoizabrani predsjednik Klasnić i ja se nadamo kako ćemo iduće godine smoći snage, a u neformalnom razgovoru već u tom smjeru planiramo vratiti natjecanje i u veteranskoj konkurenciji," naglasio je Tolić.

IPAK BEZ BROZOVIĆA

Osim sjajnih natjecateljskih utakmica, završnog dana gledatelje očekuje i uvijek zanimljiva ekshibicija...

"U pregovorima smo s nekoliko ekipa. Imali smo sreće da su Sveta tri kralja u ponedjeljak i spojena s vikendom. Pokušali smo dovesti sjajne veteranske momčadi s provjerenim i atraktivnim igračima 'velikog' nogometa, međutim, izgleda da se to neće ostvariti. Vjerujem kako će i ove dvije ekipe koje budu nastupile opravdati povjerenje. Uvijek moramo imati i poveznicu s našim braniteljskim udrugama, ima tu vrhunskih igrača, u tom smjeru ćemo ići."

"Pozvao bih sve naše Velikogoričane, Turopoljce, ali sve koji gravitiraju našem gradu da navrate do dvorane jer se igra zaista izvrstan mali nogomet," poručio je pa za kraj dodao:

"Tri nositelja kreću u subotu od osmine finala, među njima su i prošlogodišnji pobjednik Staklo Matić Max Autodijelovi finalist CB Rojc pa još ne znamo u kakvom će doći sastavu. Žao mi je što tako ispalo zbog ovogodišnjeg Europskog prvenstva, skraćena je zimska pauza i odmor i tako i našem sugrađaninu Marcelu Brozoviću. Nažalost, ove godine nije mogao nastupiti, ali je njegova ekipa ima jako dobru momčad. Čujem kako će se još dodatno pojačati kako natjecanje bude išlo svome kraju. Već su se i neke druge ekipe pojačale, i to vrhunskim igračima malog nogometa."

"U ime organizatora, u ime Udruge HVIDR-a Velika Gorica pozivam još jednom sve one koji vole mali nogomet, čak i one koji ga površno prate da svrate do dvorane, sigurno neće ostati razočarani. Kako se natjecanje bliži kraju, utakmice su zanimljivije, dinamičnije i kvalitetnije. U petak nastavljamo natjecanje šesnaestinom finala, još pet utakmica. U subotu počinjemo u 15 sati i kad vidim ždrijeb turnira bit će zaista prekrasnih utakmica osmine finala. Sve će biti 'na knap'," zaključio je Tolić.