°C 14

Usponovac Dominik Počekal i Samoborac Antonio Kosmat brane boje Hrvatske na Svjetskom prvenstvu

31.07.2019.

Damir Žbulj

U švicarskom Nottwilu od 1. do 4. kolovoza održava se drugo Svjetsko paraatletsko juniorsko prvenstvo u organizaciji World Para Athleticsa.

Lijepu našu će predstavljati i član velikogoričkog AKOSI Uspon Dominik Počekal te Antonio Kosmat iz AK Samobor 2007.

Dominik će na svečanom otvaranju nositi natpis Hrvatske, a nastupati će u bacanju kugle, diska i koplja. Antonio nastupa u kategoriji T-38 u disciplinama 100 m i 200 metara.

"Reprezentacija je izabrana na temelju ostvarenih rezultata na Otvorenom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske održanom u Splitu polovicom svibnja. Od svih natjecatelja očekujem maksimalan angažman kako bi ostvarili svoje najbolje rezultate, a što bi trebalo donijeti nove medalje s velikih natjecanja za hrvatsku paraatletsku reprezentaciju. Veoma je važno dati priliku mladim sportašima kako bi oni mogli kvalitetno zamijeniti neke naše reprezentativce koji će se nakon Tokija zasigurno oprostiti od vrhunskog bavljenja sportom,“ poručio je izbornik Damjan Sedić.

U Nottwilu će se natjecati 350 sportaša iz 40 zemalja, a za Hrvatsku će nastupiti još i Erik Fabian Kaurin (AKOSI Odisej iz Kutine), Petra Štruklec (AKOSI Agram iz Zagreba) i Luka Bukša (AK Spektar Pula).

 

Hrvatsku paraatletsku reprezentaciju do kraja godine očekuju nastupi od 16. do 17. kolovoza na Otvorenom paraatletskom prvenstvu Češke u Olomovcu, od 29. do 30. kolovoza WPA GP MITING PARIZ, 15. rujna na rasporedu je Otvoreno prvenstvo Srbije, od 22. rujna nastup na Međunarodnom paraatletskom mitingu ZAGREB OPEN, 29. rujna Ekipno prvenstvo Hrvatske u Vinkovcima i vrhunac sezone bi trebao biti na WPA Svjetskom prvenstvu u Dubaiju od 6 do 15. studenog.

Sva nadolazeća natjecanja kvalifikacijskog su karaktera za Paraolimpijske igre u Tokiju.