°C 6

U srijedu na Sajmištu: Vrbovec-Rijeka!

19.09.2017.

Igor

Nema dvojbe: pred igračima vrbovečkog trećeligaša je utakmica karijere! U srijedu u 15,30 sati ovim mladićima na noge dolazi aktualni prvoligaš i euroligaš Rijeka. Igrat će utakmicu 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa.

Kako ovih dana reče kapetan Crvenih Matija Dimović, ako već i moraju, kožu će skupo prodati, ali svakako će ići „na glavu“, 120 posto!

U gradu 93 godine duge nogometne tradicije osjeća se atmosfera iščekivanja velikog događaja, ne samo sportskog već i društvenog. Klupska administracija obavila je sve organizacijske pripreme i velika nogometna priredba može početi. Očekuje se, dakako, i velika posjeta na tribinama, koje mogu primiti 2000 navijača, među kojima se – prema najavama iz Rijeke – očekuje i 100-tinjak najvjernijih njihovih navijača.

Doduše, domaćin sa zebnjom gleda u nebo; pitanje je kakvo će biti vrijeme i hoće li inače solidan travnjak na Sajmištu, izdržati ovolike količine kiše. 

Inače, Vrbovčanima je ovo 14. nastup u 1/16 finala Hrvatskog kupa. Zadnji su put igrali s Interom prije 16 godina, kada su izgubili 0:1. S istim klubom (tada Inkerom), ondašnji PIK Vrbovec u ovoj fazi natjecanja sastao se prvi put još 1995. godine, kada je klub iz Zaprešića pod vodstvom Ante Čačića, bio bolji u dvije utakmice ukupno 10:0 (3:0 i 7:0).

Najdalje, do osmine finala, Vrbovec je došao 2000.godine. Tu ga je zaustavio tadašnji prvoligaš Varteks (4:0). U 1/16 finala Vrbovčani su prošli Belišće rezultatom 4:2.