°C 5

U Pisarovini održano drugo prvenstvo Hrvatske u parataekwondou

06.05.2019.

Damir Žbulj

U Pisarovini je održano drugo parataekwondo prvenstvo Hrvatske, u organizaciji Hrvatskog parataekwondo saveza te pod okriljem Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

TKOI URIHO je osvojio naslov ekipnog prvaka Hrvatske, TK Maksimir bio je srebrni, dok je treće mjesto osvojio TKOI Donat.

Domaćin natjecanja, taekwondo klub za osobe s invaliditetom Pisarovina, završio je na sedmom mjestu.

Zlatne medalje u svojim kategorijama osvojili su Thomas Marković i Lukas Čačković. Lukas je osvojio i trofej za mlade nade Hrvatske.

Pokroviteljica natjecanja bila je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, a njen izaslanik na svečanom otvaranju bio je Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice.

Na drugom parataekwondo prvenstvu Hrvatske sudjelovalo je osam klubova s 30-ak natjecateljica i natjecatelja koji su se nadmetali u borbenim disciplinama (tjelesni nedostaci) i tehničkim disciplinama (motoričke teškoće i intelektualne teškoće) podijeljeni u tri dobne muške i ženske kategorije.

Ovo prvenstvo Hrvatske bilo je prvo kriterijsko natjecanje Hrvatskog paraolimpijskog odbora za ostvarenje norme za nastup u okviru hrvatske parataekwondo reprezentacije na Europskom prvenstvu, koje će se krajem listopada održati u talijanskom Bariju.