°C 4

Turnir sela i Pribićki susreti u svom 40. izdanju

03.08.2018.

Redakcija

Na igralištu NK Pribić idućeg vikenda, 11. i 12. kolovoza, očekuju vas Turnir sela te Pribićki susreti koji ovu godinu obilježavaju čak 40 godina postojanja.

Službeni program započet će u subotu, 11. kolovoza, kada se od 14 sati igra turnir pribićkih sela među kojima su Strmac Pribićki, Crkveni Pribić, Gornji Pribić, Donji Pribić, Milašinski Brig, Hutin, Kostel Pribićki, Svrževo, Ruda Pribićka, Dol, Puškarov Jarak i Miranjac, a u 17 sati na rasporedu je i revijalna utakmica između ŽNK Četiri Rijeke i NK Jaske.

Što se tiče Turnira sela kotizacija po ekipi iznosi 400 kuna pri čemu je za svaku ekipu osigurano jelo, a izvlačenje parova održat će se u petak, 10. kolovoza, u 20 sati u prostorijama kluba.

Svoje ekipe možete prijaviti na kontakte Alen 091/766 2998, i Marijo: 099/513 4260 ili u inbox stranice kluba.

Kada je riječ o nagradama za 1. mjesto osigurani su odojak i pehar, a za 2. mjesto dvije gajbe pive i pehar. Oni „brončani“ morat će se zadovoljit jednom gajbom pive i peharom, a tu su i pehari za najboljeg strijelca i golmana.

Nakon odigranih utakmica i poznatih polufinalista uz taktove "Miljca i Slatkog dodira" ("Bonaca band") moći ćete se zabavljati do kasnih večernjih sati, a druženje se nastavlja već sutradan kada će se s početkom u 13 sati igrati polufinale turnira.

Završetkom turnira oko 16 sati uslijedit će Pribićki susreti, a tu tradicionalnu manifestaciju otvorit će Krašićke Mažoretkinje svojim srebrnim to jest brončanim plesom.

Na Pribićkim susretima i ovoga vas puta očekuju raznovrsne tradicijske seoske igre koje uključuju vuču kola, obaranje sa brve, nošenje jaja, skakanje u vreći, tačke, bacanje kamena sa ramena, ispijanje pive, ruđenje kukuruza, potezanje konopa i brojne druge, a nakon proglašenja pobjednika Turnira sela i Pribićkih susreta Grupa Maestral zabavljat će vas sve do jutra.

Tijekom dvodnevnog druženja za najmlađe su pripremljeni dvorci na napuhavanje, a u nedjelju za sve ostale bogata tombola sa vrijednim glavnim nagradama.

Uz to će se u nedjelju, 12. kolovoza, nakon svete mise ispred Crkve sv. Siksta prodavati odojci i janjac sa ražnja.

-Kao i uvijek, najsimpatičnije konobarice i spretni konobari veselo vas sve iščekuju hladnom pivom, gemištom, sokom i ostalim napicima te bogatom gastronomskom ponudom. Zato, kraj godišnjih odmora zaključite i provedite u Pribiću, jer zabava je zagarantirana- poručuju vam organizatori.