°C 6

Tri pehara za goričke Poletarce na Prvenstvu Hrvatske

04.12.2018.

Redakcija

U Zagrebu je 2. prosinca u hotelu Panorama odigrano kadetsko prvenstvo Hrvatske u ubrzanom šahu u uzrastima do 8, 10, 12 i 14 godina, na kojem su članovi "Poleta" osvojili tri pehara i tako upisali nove uspjehe.

Igralo se sedam kola s tempom 15 minuta + 10 sekundi po potezu. Marta Trgovac je kod kadetkinja do 12 godina osvojila 1. mjesto, Nikola Kos je u konkurenciji do 10 godina bio drugi, a Dominik Đurašin u kategoriji do 8 godina, u kojoj je Polet imao najviše kadeta, zauzeo je 3. mjesto.

 Iako još neki članovi nemaju osam godina ostavili su u natjecanju iza sebe mnoge starije kadete. Dominik je u 6. kolu izgubio od klupskog kolege Gabrijela Šoštarića i zaostao za vodećim Ivanom Horvatom dva boda. U posljednjem kolu Dominik je igrao s Ivanom i nanio mu jedini poraz a osvojeni bod bio je dovoljan za treće mjesto. Gabrijel je zauzeo 8 mjesto s 0,5 boda manje od trećeplasiranog, a Vito Jurić na 9 mjestu imao je samo 0,5 boda manje od Gabrijela. Prvi je bio Ivan Horvat iz Svete Nedjelje, a drugi Dominik Brleković iz Osijeka.

U konkurenciji do 10 godina odličan rezultat napravio je Nikola Kos. Kao osmi po rejtingu osvojio je drugo mjesto koje je dohvatio pobjedom u posljednjem kolu protiv glavnog favorita Ivora Celova. Odlično je igrao u toj konkurenciji i Mihael Matković koji je osvojio samo 0,5 boda manje od favorita Ivora a mlađi je godinu dana. Prvi je bio Jan Babler iz Slavonskog Broda, a treći Filip Ivančević također iz Slavonskog Broda.

Marta Trgovac je bila favorit u konkurenciji kadetkinja do 12 godina. Malo je kiksala ali je ipak na kraju osvojila prvo mjesto. Druga je bila Klara Begić iz Ploča a treća Lucija Botica iz Odre-Novi Zagreb. U toj konkurenciji igrala je i Elena Horvačić ali nije uspjela osvojiti niti jedan bod. U konkurenciji kadetkinja do 8 godina Maja Kos bila je četvrta. Na prvenstvu su još nastupili od Poletovih kadeta Michael Antolović i Fabricio Ištvanek kojima je poslužilo kao priprema za nastup za ekipu kluba i za školsku ekipu. Osvojili su po dva boda što ja za njih u ovoj konkurenciji solidan rezultat.

Galerija slika

Tri pehara za goričke Poletarce na Prvenstvu Hrvatske Tri pehara za goričke Poletarce na Prvenstvu Hrvatske Tri pehara za goričke Poletarce na Prvenstvu Hrvatske Tri pehara za goričke Poletarce na Prvenstvu Hrvatske