°C 7

Trčite na 23. Međunarodnoj Žumberačkoj utrci

29.08.2018.

Redakcija

Žumberkom će se ove subote trčati 23. Međunarodna Žumberačka utrka u sklopu koje će se trkači okušati u utrci na 15 kilometara, utrci na šest kilometara te naposljetku i na dječjim utrkama koje su posvećene fair-playu u sportu.

Što se tiče utrke na 15 kilometara, riječ je o asfaltiranoj i brdovitoj stazi koja prolazi kroz prirodu, a okrjepa je predviđena svaka četiri kilometra.

Start je u 15 sati u Radatovićima (polazak autobusa iz Sošica za Radatoviće u 14 sati), a cilj u Sošicama. Startnina iznosi 80 kuna, a uključuje prijevoz iz Zagreba, učesničku medalju i majicu, ručak nakon utrke, okrjepu te medicinsku potporu na stazi.

Svi sudionici utrke na 15 kilometara dobivaju medalje i majice, a tri prvoplasirana po kategorijama Suvenir utrke te žumberačke eko proizvode.

Za tri prvoplasirana u ukupnom poretku osigurani su pehari, jednako kao i za najuspješnije muške i ženske ekipe.

Novčane nagrade za prvih pet u ukupnom poretku M+Ž su sljedeće:

  1. mjesto- 1000kn,
  2. mjesto- 800kn,
  3. mjesto- 600kn,
  4. mjesto - 500kn,
  5. mjesto - 400kn

Prijave i okupljanje održat će se u Sošicama na sam dan utrke do 13:45 sati, a utrka će se bodovati za Hrvatsku cestovnu ligu te Kup.

Utrka na 6 km

Staza utrke na šest kilometara također je asfaltirana, a vodi do Sopotskog slapa. Iz Sošica kreće također u 15 sati, a startnina koja iznosi 50 kuna uključuje prijevoz iz Zagreba, medalju te ručak nakon utrke. Prijave se na dan utrke u Sošicama zaprimaju sve do 14 sati.

Svi sudionici utrke dobivaju medalje, a tri prvoplasirana u ukupnom poretku i suvenir utrke te žumberačke eko proizvode.

Dječje utrke

Dječje utrke posvećene su fair play-u sportu, a organizatori uz akciju koju provode u suradnji sa Hrvatskim Olimpijskim Odborom "Edukativne razglednice o fair play-u" najavljuju da ove godine svi sudionici popunjavaju razglednice koje se šalju Hrvatskom fair play odboru.

Utrke će se održavati na stazi od 100 do 1000 m između 14:30 i 15:30 sati u kategorijama posebno dječaci i djevojčice.

Predškolci će trčati na 100 metara, 1. i 2. razredi na 250 metara, 3. i 4. razredi na 450 metara, 5. i 6. razredi 700 metara te 7. i 8. razredi na 1000 metara.

Što se tiče nagrada za dječje utrke osigurani su darovi sponzora za svu djecu uz medalje za tri prvoplasirana u svakoj kategoriji. Za dječje utrke startnina se ne plaća.

Organizatori poručuju da je prijevoz iz Zagreba osiguran besplatnim autobusima koji polaze iz Andrašecove ul. (parkiralište iza Ciboninog tornja) u 11 sati te navode kratke upute za one koji dolaze osobnim automobilom iz Zagreba.

-Oko 8 kilometara iza Jastrebarskog skreće se desno za Krašić; nakon Krašića nastavlja se vožnja još 11 km do Kostanjevca, a onda nakon 500 metara skretanje lijevo prema Sošicama i nakon 12 km stižete do odredišta. Predviđeno vrijeme putovanja je oko sat i pol- kažu organizatori.

Prijava i plaćanje startnine

Startninu možete platiti na dan utrke prilikom podizanja startnih brojeva ili preko žiro računa HR5723600001101525330, Atletski klub Žumberak Sošice 15, Sošice.

Prije plaćanja startnine preko žiro računa organizatori mole da izvršite prijavu preko prijavnog obrasca koji možete pronaći OVDJE.

-Pod opis plaćanja dovoljno je upisati: Startnina 15km (6km): Ime i prezime. Ako se radi o većoj grupi moguće je upisati: Grupna uplata "Naziv kluba" i na mail organizatora dostaviti imena za koga je plaćeno- poručuju.