°C 7

Toplak ponovno nasmijan: Ovaj bod s Hajdukom važniji je psihološki nego matematički

08.12.2019.

Damir Žbulj

Inter je pod vodstvom Samira Toplaka već po tko zna koji pružio pravu partiju onda kad je bilo najpotrebnije. U domaćem dvoboju s Hajdukom uzeo je vrijedan bod i sad s optimizmom gleda na posljednji ovogodišnji susret, u petak od 18 sati na gostovanju u Velikoj Gorici.

"Sretan sam ishodom, prije svega jer smo bili prava ekipa. 'Izorali' smo ovu utakmicu, u proteklih mjeseca dana nismo bili na toj razini, a očito su igrači shvatili u kakvoj smo situaciji. Napravili su 'klik' u glavi, bez obzira na ogromne probleme u kojima smo bili nakon srijede, bez nekoliko važnih igrača...

"Prezadovoljan sam pristupom i to je ono što sam tražio prije utakmice. Bili smo prava ekipa, bili smo kompaktni, bili smo borbeni, a na kraju te onda i sreća pomazi," istaknuo je Toplak nakon susreta.

-->> Inter uzeo bod Hajduku!

"Jako sam zadovoljan svojim igračima i da smo izgubili ovu utakmicu ne bi mi bilo žao. U prvom poluvremenu smo bili u potpunosti ravnopravni, nismo realizirali nekoliko vrhunskih kontri, Matković je nešto obranio...

"Čestitam svojim nogometašima ovaj veliki bod, ovo je putokaz za dalje!"

Inter je i dalje na dnu ljestvice, ali 12 bodova imaju i Varaždin i Istra 1961.

"Psihološki je ovo jako bitan bod, možda ne toliko matematički."

"Nakon Kupa smo imali puno problema sa sastavom i morali smo nešto smisliti. Prije utakmice smo donijeli odluku da se u ovoj situaciji teško možemo braniti, da čekamo samo neki protunapad. Htjeli smo se nadigravati, željeli smo biti hrabri i to smo i pokazali. Imali smo jako malo vremena za pripremu, a igrači su stvarno sve odradili kako smo se i dogovorili, a odabrana taktika je na kraju dobro funkcionirala. Svi zaslužuju pohvale," naglasio je još jednom strateg Žutih.

Gorica se bori za Europu, a Inter za opstanak, no, 'županijski' derbi često ponudi puno uzbuđenja i neizvjesnost.

"Lakše je sad pripremati utakmicu. Vrhunski to gostovanje moramo odraditi. Teško se osvajaju bodovi, moramo biti na ovoj razini protiv jedne fantastične ekipe. Obožavam njihov pristup, karakter i mi smo protiv Hajduka bili na tom tragu. Jedino im se na taj način možemo suprotstaviti..."

"Dvoboj s Goricom ćemo odraditi maksimalno i vrijedi se potruditi da tamo nešto uzmemo prije pauze," zaključio je Toplak s osmijehom na licu. Već dugo nije imao razloga za zadovoljstvo, a sad je u prilici na blagdane otići u dobrom raspoloženju.