°C 15

Toplak: Baš sam optimist, već dugo nismo imali ovako dobru atmosferu!

20.07.2019.

Damir Žbulj

Nogometaši Intera novu sezonu HT Prve lige otvaraju u Velikoj Gorici, kod ekipe koja je prošlu sezonu završila na petom mjestu i koja je opravdano ponijela titulu hita prvenstva.

Trener Samir Toplak spreman je za nove izazove, a prvi i osnovni cilj je jasan, sačuvati mjesto u elitnom društvu hrvatskog klupskog nogometa.

"Nije me strah. Cilj je opstanak u ligi i promoviranje nekih igrača kako bi se ostvario koji transfer, jer je to jedino od čega živimo," istaknuo je.

Momčad je doživjela značajne promjene, bilo je puno odlazaka, ali i dolazaka i trebat će vremena da se to sve posloži. Tomislav Mazalović i Frano Mlinar povratnici su u Zaprešić i bit će glavne karike Toplakove momčadi. Priliku bi već protiv Gorice mogli od prve minute dobiti slovenski vratar Žiga Frelih, braniči Marin Galić , Damir Grgić, Stjepan Vego, ali i mladi ofenzivac Josip Mitrović, koji je stigao iz Rijeke.

Strateg Intera naglašava kako su potrebna dodatna pojačanja, pogotovo u napadu, gdje će na otvaranju sezone strah u suparničke redove unositi Serderov, Conev i Mamut.

"Protiv Gorice očekujem pobjedu! Ne idemo s bijelom zastavom, idemo igrati koliko smo ovog trenutka u mogućnosti. Već dugo nismo imali ovako dobru atmosferu u momčadi, stoga određeni manjak kvalitete možemo nadoknaditi borbenošću..."

"Baš sam optimist!"

Pripreme je Inter završio bez poraza, u pet nastupa upisana su četiri remija i jedna pobjeda. No, tek će subotnje gostovanje kod Gorice donekle naznačiti u kakvoj je ekipa trenutno situaciji.

Prošle sezone Inter je u Velikoj Gorici slavio 3:2 te odigrao utakmicu bez pobjednika (2:2).

Derbi Zagrebačke županije na Gradskom stadionu na rasporedu je od 21 sat.

"Gorici svaka čast na svemu što je napravila prve sezone, vidi se da stalno rastu i da imaju viziju, financije, sve im je posloženo. To se vidi na rezultatu," zaključio je Toplak.