°C 5

Tena Petračić, Dino Bošnjak i Borna Čeran prvaci Hrvatske u krosu!

23.10.2018.

Redakcija

Mladi velikogorički trkači ostvarili su sjajne rezultate na prvenstvu Hrvatske u krosu, u organizaciji Atletskog saveza Zadarske županije.

Natjecanje se održalo na Sportskom centru Vlačine, jedan krug ove dosta ravne, makadamske i travnate staze s tri prepreke koje je trebalo preskočiti, iznosio je 1 km, tako da su različiti uzrasti trčali različit broj krugova.

Maraton klub Velika Gorica je u Škabrnji osvojio povijesno zlato i dvije bronce, dok su AK Velika Gorica okitio s dvije najsjajnije medalja i naslovima državnog prvaka te dva brončana odličja...

Dino Bošnjak (AK Velika Gorica) slavio je na najduljoj dionici od 10 kilometara te je još jednom potvrdio kako je jedan do najboljih atletičara Hrvatske. Bruno Škrinjarić (MK Velika Gorica) je ciljem prošao kao osmi s gotovo pet minuta zaostatka za pobjednikom, ali svojim osobnim rekordom (36:43).

Mirjana Šimek Bilić (AK Velika Gorica) osvojila je broncu na dionici od devet kilometara.

Borna Čeran (AK Velika Gorica) je slavio u kadetskoj kategoriji na dva kilometra, s tri sekunde boljim vremenom od srebrnog Antonija Bana iz AK Kvarner Rijeka i četiri više od brončanog Noe Tončinića, kolege iz AK Velika Gorica.

Ema Vuković (MK Velika Gorica) brončana je među mlađim kadetkinjama na dionici od jednog kilometra, dok je odmah iza nje ciljem prošla Tena Martinac (MK Velika Gorica). Klara Martinčević iz AK Velika Gorica dala je sve od sebe i završila na 14. mjestu, a ciljem je prošla s 18 sekundi zaostatka za pobjednicom. 

Tena Petračić je u konkurenciji limačica na 800 metara osvojila zlatnu medalju, što je prvi državni naslov za Maraton klub Velika Gorica u povijesti! Livia Debelić (MK Velika Gorica) je osvojila broncu, Hana Tašković (MK Velika Gorica) je bila četvrta, a Tara Petračić (MK Velika Gorica) je osvojila peto mjesto.

Među limačima na dionici 800 metara Ivan Toma Aščić (MK Velika Gorica) je osvojio četvrto mjesto u Hrvatskoj.

Mara Goluža (AK Velika Gorica) je osvojila osmo mjesto među kadetkinjama na dva kilometra. Ana Pavleka (AK Velika Gorica) je osvojila 12., a Anja Petračić (MK Velika Gorica) 18. poziciju.

Nina Vuković (MK Velika Gorica) završila je kao četvrta u konkurenciji mlađih juniorki na tri kilometra.