°C 3

Šroler uspješno operiran, Jakirović bez Suka mora zaustaviti zahuktalu Lokomotivu

13.09.2019.

Damir Žbulj

Pred nogometašima Gorice novi je prvenstveni izazov. Nakon reprezentativne pauze u osmom kolu HT Prve lige na Gradski stadion, u subotu od 19 sati, stiže zagrebačka Lokomotiva, koja na ljestvici ima samo bod manje od Goričana...

Momčad Sergeja Jakirović stanku između dva prvenstvena kola iskoristila je za boravak u Sloveniji, gdje je u prijateljskom dvoboju svladala vodeću ekipu tamošnjeg prvenstva, NK Aluminij (2:!).

Atmosfera u ekipi je izvrsna, sjajna partija i bodovi u Varaždinu već su u dubokoj arhivi i vrijeme je za novo dobru partiju na domaćem travnjaku, pred turopoljskim ljubiteljima nogometa.

Veliki hendikep bit će izostanak nizozemskog veznjaka Joeyja Suka, koji će odraditi suspenziju zbog tri žuta kartona, Martin Šroler uspješno je operiran te je na početku rehabilitacije, no, Jakir na raspolaganju ima sve ostale prvotimce, koji će se za pozitivan rezultat protiv rastrčanih Lokosa pojačanih Sammirom morati itekako potruditi.

"Jako sam zadovoljan kako su dečki trenirali ovaj tjedan. Prvi put od početka priprema da su svi u kadru, zdravi i spremni za ono što nas očekuje, a kroz dva tjedna očekujemo i Šrolerov povratak treninzima...

"Prošle sezone su nas pobijedili dva puta kod kuće što nam je veliki motiv da probamo uzeti sva tri boda," najavio je strateg Gorice.

Lokomotiva je bez poraza u posljednja četiri susreta, a u zadnja dva kola dobili su Inter te su deklasirali Slaven Belupo sa čak 6:1.

"Moramo vjerovati i dati sve od sebe, igramo doma i tako ćemo se postaviti," dodao je Mario Marina, koji će u subotu imati puno posla u sredini terena.

Šroler je zbog kroničnih zdravstvenih problema propustio uvodni dio sezone, ali uskoro bi se trebao vratiti treninzima i u potpunosti priključiti prvoj ekipi: "Operacija krajnika je prošla prema planu i osjećam se dobro. Već kroz dva do tri tjedna bih se trebao priključiti dečkima na treninzima i jedva čekam vratiti se na teren."

JAKIROVIĆ NOVI U-21 IZBORNIK?

Mlada U-21 hrvatska reprezentacija bila je prošli tjedan gost Velike Gorice, no, pripreme na Gradskom stadionu nisu urodile plodom. Mali Vatreni upisali su poraz na otvaranju kvalifikacija za Euro od Škotske u Šibeniku (1:2), a izbornik Nenad Gračan ostao je bez posla.

Jedan do mogućih kandidata je i trener Gorice, no, Jakirović je samo potvrdio kako mu je u ovom trenutku fokus isključivo na klupskim obvezama...

"Drago mi je, velika je to čast za mene, ali i klub te pokazatelj kako dobro radimo."

Prošle sezone Lokosi su oba puta slavili na Gradskom stadionu, a Goričani nisu postigli niti pogodak (0:2, 0:3). Stigao je trenutak da se ta negativna tradicija prekine...

Na početku osmog kola u petak Dinamo, uoči otvaranja Lige prvaka s Atalantom u srijedu na Maksimiru, dočekuje Prelecovu Istru 1961. U subotu još Inter u Zaprešiću igra sa Slaven Belupom (16.30 sati), dok u nedjelju Varaždin gostuje u Osijeku, a na Rujevici se igra jadranski derbi Rijeke i Hajduka.

"Malo je nezahvalno pripremiti se za Dinamo, jer ne znamo koja će momčad nastupiti. Međutim koja god ekipa bude oni su i dalje jedna od najboljih momčadi. Za nas je ovo dobar test i dobar motiv da se nastavimo razvijati. Dat ćemo sve od sebe i iz ove utakmice pokušati izvući maksimum," najavio je Prelec gostovanje na Maksimiru, gdje je u radu s mlađim kategorijama proveo dobar dio svoje trenerske karijere.

HT Prva liga:
1. Hajduk 7 +10 15
2. Dinamo 6 +8 13
3. Osijek 7 +3 12
4. Rijeka 6 +2 11
5. HNK Gorica 7 +1 11
6. Lokomotiva 7 +2 10
7. Istra 1961 7 -2 8
8. Slaven Belupo 7 -10 7
9. Inter-Zaprešić 7 -6 3
10. Varaždin 7 -8 3

(Foto: HNK Gorica)