°C 8

Slovenac Frelih preuzeo 'jedinicu' Intera: Konkurencija je odlična

11.07.2019.

Damir Žbulj

Mladi slovenski vratar Žiga Frelih stigao je ovog ljeta u redove Intera i odmah je na priprmema preuzeo startnu 'jedinicu' od iskusnog Mladena Matkovića.

Ljubljančanin je stigao iz redova Krškog i trenutno je porva opcija trenera Samira Toplaka, manje od deset dana prije početka nove prvoligaške sezone i gostovanja u Velikoj Gorici.

"Tako je u ovom trenutku, ali svjestan sam da se to može brzo promijeniti. Zato svaku utakmicu, svaki trening treba biti na maksimumu koncentracije. Četvorica smo vratara i konkurencija je odlična," govori 21-godišnji Frelih, misleći pritom na Matkovića, Berkovića i Topića, koji vrijedno rade pod vodstvom stručnjaka Dragutina Pavalića.

Žiga je visok gotovo dva metara, a istaknuo je i neke svoje prednosti: "Volim moderne golmane, koji rado igraju nogom, sudjeluju u igri. Smatram kako je to i moja jaka strana."

"Mislim da sam došao u pravu sredinu, mjesto na kojem mogu uživati u nogometu. Krško je blizu granice s Hrvatskom, pa sam prilično upućen u ovdašnju klupsku scenu. S Interom smo igrali prijateljske utakmice, a znam dosta i o najboljima, Dinamu, Rijeci, Hajduku, Osijeku. Stoga slobodno mogu kazati kako hrvatski klupski nogomet predstavlja razred više u odnosu na slovenski," prenosi službena klupska stranica.

Slovenac nije bez ambicija stigao u Zaprešić: "Momčad je prošle sezone zadržala prvoligaški status, ali nadam se da će nam dometi ove sezone biti viši. Moja tiha želja je borba za peto mjesto i plasman u Europu. Vidim da je ekipa dobra, a možda dođe i još poneko pojačanje. No, i ovi momci su OK!"