°C 8

Sesar u Goricu doveo reprezentativce Hrvatske!

16.08.2018.

Redakcija

Košarkaši Gorice počeli su slagati momčad za novu sezonu u HT Premijer ligi. 

Ekipu Josipa Sesara pojačali su B reprezentativci Hrvatske Borna Kapusta i Ivan Vučić, koji su zajedno s aktualnim trenerom Gorice trenutno na turniru u Kini, na Kupu Borislava Stankovića. Sesar je pomoćnik izborniku Draženu Anzuloviću. 

Kapusta je 22-godišnji razigravač i prošlu sezonu proveo u Zaboku i u prosjeku je za 25 minuta postizao deset poena, uz šest asistencija. 

Kao član U-19 hrvatske reprezentacije osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu 2015. godine.

Iz Zaboka je također stigao i Ivan Vučić. Igra na poziciji trojke i četvorke, a prosječno je za 25 minuta po utakmici zabijao 11 poena, uz četiri skoka i dvije asistencije. 

Novi sportski direktor KK Gorica je Vedran Modrić, koji je prošle dvije sezone radio kao skaut u zagrebačkoj Cedeviti. 

Zvonimir Perić, dosadašnji trener juniora i kadeta KK Gorice od sljedeće sezone nastavlja svoj put u omladinskom pogonu KK Cibone.

Goričani su plasman među prvoligaše osigurali bez poraza, a u prvom kolu HT Premijer lige 6./7. listopada gostuju kod Šibenika. U drugom kolu na domaćem terenu igraju protiv Bosca, a u trećem igraju na Višnjiku protiv Zadra. Gorica kod kuće protiv Cibone igra 2./3. studenog u petom kolu, dok kod Cedevite gostuje u desetom kolu, sredinom prosinca. (Foto: Marin Sušić, HKS)