°C 14

Samoborka Helena Vuković nova svjetska prvakinja

16.08.2017.

Igor

Svjetsko kadetsko judo prvenstvo u Čileu za Hrvatsku je završilo na najbolji mogući način! Posljednjeg dana pojedinačnog dijela natjecanja, članica Judo kluba Profectus iz Samobora, Helena Vuković osvojila je zlatnu medalju u kategoriji preko 70 kilograma. 

- Još uvijek sam pod dojmom i nisam svjesna što sam postigla. Nevjerojatan osjećaj! Sad se idem dobro odmoriti– uz osmijeh je rekla zlatna Helena Vuković.

U prvom kolu Helena je bila slobodna, da bi u prvom nastupu ipponom pred kraj borbe svladala Hannu (BAH). U četvrtfinalu je išla na Lin (TPE), koju je svladala u „zlatnom bodu“ wazarijem nakon više od pet minuta borbe.

Polufinale je za protivnicu donijelo Rollwage (GER), koju je Vuković bacila na ippon lijepom uchi matom u drugoj minuti borbe. I tada slijedi finale u kojoj je protivnica bila europska kadetska prvakinja i pobjednica olimpijade mladih Somkhishvili. U „produžetak“ se ušlo s po dvije kazne obje judašice, a onda je Vuković slavila wazarijem vrijednim svjetskog zlata!

Galerija slika

Samoborka Helena Vuković nova svjetska prvakinja Samoborka Helena Vuković nova svjetska prvakinja Samoborka Helena Vuković nova svjetska prvakinja