°C 6

Rukometašima Dugog Sela četvrta uzastopna titula najboljih

21.05.2019.

Romana Šimek

Rukometaši Dugog Sela novi su stari prvaci Hrvatske u uzrastu kadeta. Na završnici Prvenstva Hrvatske koja je u sklopu Festivala rukometa u Poreču okupila osam najboljih momčadi, Dugoselci su još jednom potvrdili primat najboljih. Pet pobjeda uključujući i onu u finalu protiv PPD Zagreba rezultatom 27:19 donijeli su Dugoselcima četvrtu uzastopnu titulu najboljih.

Novim pravcima Hrvatske sinoć je u Gradskoj športskoj dvorani priređen doček pod sloganom „Danas oni, sutra vi“. Nakon bakljade ispred dvorane, predstavljanje prvaka nastavljeno je u dvorani gdje su zlatnim dugoselskim rukometašima uz predsjednika kluba Nenada Lovrića, čestitali i gradonačelnik Nenad Panian, predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir, predsjednik Sportske zajednice Željko Melić te rukometaši koji su ponikli u Dugom Selu predvođeni Anton Kalebom.

-Sretan sam što sam ovdje s vama. Ovo je bio još jedan uspješan dugoselski vikend. Pokazali smo da smo grad sporta i koliko je naš rukomet uspješan. Ovime ste pokazali da se svaki trud i svaka kap znoja vrati- istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir, a lijepim željama pridružio se i gradonačelnik Nenad Panian, kojem su rukometaši poklonili zlatnu medalju.

-Zahvala roditeljima, koji su odgojili ovu krasnu djecu. Imamo prvake Hrvatske, dečki ne znam što bih vam rekao. Hvala vam na tome. Vi ste idoli Dugog Sela i vaš primjer treba slijediti- poručio je gradonačelnik Nenad Panian.

Novim starim prvacima Hrvatske pod vodstvom trenera Miškovića tako su postali Kuzmanović, Pužek, Deronja, Čičak, Grubišić, Hršak, Agatić, Bendra, Činkl, Gavranović, L. Lisica, I. Lisica, Raužan, Šuker, Igrc i Bjelajac.

Uz naslov najboljih, u najbolju sedmorku Završnice izabrani su Dominik Kuzmanović i Fabijan Grubišić, koji je ujedno bio najbolji strijelac Završnice, na kojoj se trener Matej Mišković okitio epitetom najboljeg trenera.