°C 13

Rukometaši Gorice pobjedom ušli u sezonu

23.09.2017.

Igor

Mnogi su se pribojavali otvorenja nove rukometne sezone, jer gost Velike Gorice bio je po Goričane neugodni Zamet. No, ovoga puta bodovi su ostali kod kuće te je nova sezona Premijer lige otvorena na najbolji mogući način- pobjedom 29:26. 

Međutim, put do nje nije bio nimalo lak. Gosti iz Rijeke pokazali su se u jako dobrom svjetlu, no zahvaljujući napadački raspoloženim Hrvoju Cekoviću koji je postigao 11 zgoditaka, te Ivanu Laljeku koji je pridodao sedam, bodovi su ostali u Velikoj Gorici. Uz njih veliki obol dali su i vratar Tomislav Sladoljev s 12 obrana, ali i ostatak malobrojne ekipe prožete ozljedama.

-S njima već godinama igramo ovakve utakmice. Ne leže nam, no uspjeli smo nekako izvući utakmicu. Pobjeda je pobjeda i dva bitna boda su tu- nakon utakmice će Hrvoje Ceković. 

Dugo su Goričani lomili otpor gostiju koji su vodstvo imali tek u uvodnim minutama susreta (0:2). Na odmor su domaći rukometaši otišli s dva pogotka prednosti (15:13). Bila je ta prednost u jednom dijelu nastavka i +4 (20:16), no gosti se nisu predavali i vratili su utakmicu u neizvjesnost primaknuvši se u više navrata na pogodak zaostatka. Dalje od toga jednostavno nisu mogli, jer domaći su igrači uvijek pronašli način kako da se odlijepe na sigurno odstojanje.

-Igrali smo malo u grču, no uspjeli smo iskontrolirati rezultat, ponajviše s dobrom obranom- kaže trener Hrvoje Pekera.

Na kraju svega najvažnija je pobjeda i dva boda, jer prvenstvo je uvijek najvažnije otvoriti pobjedom nakon koje se može opuštenije i rasterećenije igrati.

PREMIJER LIGA, 1. KOLO
HRK GORICA – RK ZAMET 29:26 (15:13)
HRK GORICA: Lončar, Ceković 11, Marjanović 3, Laljek 7, Matić 2, Pušić, Nedić, Božiček, Vladušić 1, Dijanić, Ćavar 6, Bilić, Sladoljev 12 obrana, Goršeta, Horvačić, Barišić 1.
RK ZAMET: Vučko 3, Žunić, Jeličić, Martinović 7, A. Katić, Kružić 1, Sorić 3 obrane, Načinović 3, Lučin 10 obrana, A. Dunato 2, I. Katić, Majić 3, D. Dunato, Starčević, Mrakovčić 1, Golik 6.

Galerija slika

Rukometaši Gorice pobjedom ušli u sezonu Rukometaši Gorice pobjedom ušli u sezonu Rukometaši Gorice pobjedom ušli u sezonu Rukometaši Gorice pobjedom ušli u sezonu Rukometaši Gorice pobjedom ušli u sezonu Rukometaši Gorice pobjedom ušli u sezonu Rukometaši Gorice pobjedom ušli u sezonu Rukometaši Gorice pobjedom ušli u sezonu