°C 17

Rugvica proslavila naslov prvaka

14.06.2017.

Igor

Nogometaši Rugvice i službeno su najbolja momčad Prve županijske lige. Osvajanjem naslova prvaka Rugvičani su izborili promociju u viši rang, Jedinstvenu županijsku ligu. 

Do titule najboljih Rugvica je došla fantastičnom serijom u završnici prvenstva u kojoj su uspjeli preskočiti Turopoljac koji je u jednom trenutku proljetnog dijela prvenstva imao i naoko nedostižnih osam bodova prednosti. No, ne planirani poraz od Bana Jelačića (V), Vatrogasca, Bune i Sloge na vrh su u završnici izbacili Rugvicu koja ponuđenu šansu za prvim mjestom nije propustila te su njeni igrači prvi presjekli ciljnu vrpcu.

U posljednjem ovosezonskom susretu Rugvica je remizirala protiv vukovinskog Jelačića odigravši 1:1 što nije imalo prevelikog utjecaja na konačan poredak na ljestvici. Bod manje od njih imali su igrači Turopoljca koji su se od sezone oprostili uvjerljivim izdanjem protiv Zvekovca kojeg su porazili s 8:0. Tko zna koliko bi još pogodaka završilo u mreži gostiju da susret nije prekinut u 56. minuti. Za utjehu momčadi iz Kuča može biti podatak kako u svojim redovima imaju najboljeg strijelca Igora Hajduka koji je protivničke mreže zatresao 43 puta.

Ostali rezultati posljednjeg 30. kola; Buna-Dinamo Hidrel 2:0, Ban Jelačić (B)-Sloga 3:2, Vatrogasac-Sava 1:1, Lonja-Oborovo 74 1:0, Turopolje-Brcko 1:3 i Dubrava-Meštrica 3:2.