°C 9

Rudari preko PPD Zagreba do bronce, Vito Glivetić i Luka Korpar u najboljoj sedmorki završnice PH

28.05.2019.

Damir Žbulj

Sjajan uspjeh ostvarili su mladi rukometaši Rudara iz Ruda, koji su na državnoj završnici prvenstva Hrvatske za mlađe kadete osvojili brončanu medalju i to nakon pobjede nad moćnim PPD Zagrebom.

U skupini su Rudari osvojili prvo mjestu, a u razigravanju za polufinale prvo su izgubili od vršnjaka Zagreba, dok su mjesto među četiri najbolje ekipe u Hrvatskoj osigurali slavljem nas Solinom (19:14).

U poluzavršnici je Rudar izgubio od budućih prvaka, ekipe Maksimir Pastele (21:23), no, u borbi za treće mjesto na najbolji mogući način su se revanširali Zagrebašima te su s 18:17 zaslužili brončano odličje.

Još jedan veliki uspjeh za klub iz Ruda je i nagrada za najboljeg lijevog vanjskog igrača, koju je osvojio Vito Glivetić, dok je Luka Korpar proglašen najboljim obrambenim igračem.

Nagrade je Rudarima uručio neponovljivi izbornik hrvatske reprezentacije Lino Červar.

 

Seniori Rudara ove su sezone ispali iz Premijer lige, ali uz ovakav podmladak mogu se nadati kako će u godinama koje dolaze ponovno biti članovi hrvatske klupske rukometne elite.

Porazom u finalu titulu viceprvaka Hrvatske osvojili su sjajni rukometaši Rugvice, dok su mlađi kadeti Dugog Sela na kraju završili na devetom mjestu.

-->> [VIDEO] Rugvičani viceprvaci Hrvatske: Nikola Ivanković najbolji igrač, Krizmanić najbolje desno krilo!

Nikola Ivanković iz Rugvice najbolji je srednji vanjski, ali i najkorisniji igrač završnice, dok je Martin Krizmanić dobio nagradu za najbolje desno krilo.