°C 10

Rudar kod Zameta pao u 'crnu rupu'

17.03.2019.

Damir Žbulj

Rudar iz Ruda Ligu za ostanak otvorio je teškim porazom na gostovanju kod riječkog Zameta. Završilo je s uvjerljivih 36:23, no, tko je gledao samo prvo poluvrijeme niti na kraj pameti mu ne bi bio ovakav rasplet...

Rudari su sjajno otvorili susret, cijelo vrijeme su bili u prednosti i još četiri minute prije odlaska na predah imali su dva gola viška (13:15).

Međutim, domaćin do poluvremena dolazi do izjednačenja i furioznim nastavkom u potpunosti lomi otpor ekipe iz Ruda. Gosti svoj prvi pogodak u drugom poluvremenu postižu tek u 42. minuti, kad je na semaforu već ogromnih 22:16. Razlika je rasla iz minute u minutu i neugodan poraz bio je neizbježan.

Kod Rudara su na razini bili tek Matej i Tomislav Štajnkler s po četiri pogotka svaki te Josip Žitković, koji je upisao osam obrana.

Pobjednike je predvodio Filip Glavaš s devet golova, dok je Veron Načinović, sin legende hrvatskog rukometa Alvara Načinovića, precizan bio šest puta, bez promašaja. 

U preostalim susretima prvog kola Lige za ostanak Gorica je sjajnom partijom i preokretom u završnici iznenadila u Sesvetama, dok su Rudar i Varaždin u Labinu odigrali bez pobjednika 26:26.

-->> Goričani spektakularnim preokretom u završnici slavili u Sesvetama!

U idućem kolu, u subotu 23. ožujka, Rudar kod kuće igra protiv labinskog Rudana, Gorica dočekuje Varaždin 1930, dok Zamet gostuje u Sesvetama.

(Foto: RK Zamet Rijeka)