°C 8

Rudar ispustio pobjedu u derbiju začelja s Goricom

17.02.2019.

Damir Žbulj

Rukometaši Gorice uspjeli su u derbiju začelja na vrućem gostovanju kod Rudara u Rudama odigrati bez pobjednika i uzeti vrijedan bod u borbi za ostanak u premijerligaškom društvu.

Pogodak za konačnih 25:25 zabio je Ivan Laljek minutu prije kraja.

Domaćin je u prvom poluvremenu imao četiri zgoditka viška, dok je u nastavku ta razlika bila i 'plus pet'. U posljednjih deset minuta na semaforu je 24:19 za Rude, ali Goričani sjajnom serijom u završnici dolaze do izjednačenja.

Sjajni Davor Ćavar je ponovno predvodio Goricu s deset golova iz 12 pokušaja, od čega je realizirao svih sedam sedmeraca. Laljek je na kraju dodao četiri pogotka.

U redovima Rudara bolji od ostalih Dominik Trčak, koji je utrpao devet golova iz deset pokušaja. S linije sedam metara također je bio nepogrešiv, pogodio ih je svih pet. Martin Vrpoljac se šest puta upisao u listu strijelaca, dok je Antonio Otmančić imao deset obrana.

U 16. kolu Premijer lige Gorica kod kuće igra protiv Dubrave, a Rudar gostuje kod Sesveta.

U subotu je Zamet s 28:22 dobio Spačvu, dok je Poreč s 27:25 slavio kod Rudana u Labinu. U nedjelju igraju Dubrava i Umag te Varaždin i Sesvete. 

Gorica je ostala posljednja na ljestvici, Rudar i dalje ima tek jednu pobjedu više.

RK Rudar: Antonio Otmančić 10 obrana, Josip Žitković; Karlo Skenderović, Valentino Runtas 2/4, Filip Skenderović 1/2, Matej Štajnkler 1/1, Mario Mustapić, Lovro Gaća 0/3, Dominik Trčak 9/10 (5/5), Hrvoje Tojčić 3/6 (1/1), Tomislav Štajnkler 2/2, Tomislav Buhiniček, Erik Fresl 1/1, Maksimilijan Jurić, Mihael Trčak, Martin Vrpoljac 6/10.

HRK Gorica: Ivan Vekić 6 obrana, Igor Totić 1 obrana; Hrvoje Ceković 3/4, Ivan Borić, Luka Marjanović 0/3, Ivan Laljek 4/7, Filip Goričanec, Bruno Negran, Luka Lovre Klarica 1/3, Julijan Šalić, Davor Ćavar 10/12 (7/7), Antonio Ljubić 1/2, Ivan Žarković 2/4, Rudolf Zvonimir Šafranko 3/7, Tomislav Barišić, Jakov Vrdoljak 1/3.

(Foto: RK Rudar)