°C 8

Rekreativna trka za "Slatke Samoborce"

09.04.2018.

Redakcija

U Samoboru je na prostoru bivše vojarne u organizaciji Večernjeg lista, održana humanitarno - rekreativna utrka, u organizaciji udruge za podršku djeci i roditeljima s djece s dijabetesom Slatki Samoborci. Na utrci se okupilo više od 300 zaljubljenika u rekreaciju i trčanje.

Start je bio ispred Centra za mlade Bunker, djeca vrtićke dobi koja su trčala 200 metara su krenula prva, a nakon njih grupa od 7 do 10 godina na 500 metara, a oni od 11 do 14 godina okušali su se na 700 metara udaljenosti. Najuspješnija na 200 metara bila je Lara Matijević, na 500 metara Niko Vlaščević, a na 700 metara Lorena Baraković.

Trkači, ali i svi ostali koji su htjeli pomoći, donirali su iznos u obliku startnine, a sav skupljeni novac doniran je Udruzi za podršku djeci i roditeljima djece s dijabetesom Slatki Samoborci. Cilj projekta bio je i promoviranje života djece s dijabetesom i mogućnost njihova uključenja u svakodnevne aktivnosti.

- Večernjakova utrka koja za cilj ima prikupiti sredstva za Slatke Samoborce stvarno nas je dirnula. Moto naše udruge je "Dijabetes povezuje" i ponovno smo povezali toliko sjajnih ljudi i sportaša koji su prvi put istrčali tih 5000 m. U udruzi jedni drugima dajemo podršku, poslujemo dvije godine i educiramo odgajatelje i učitelje te tako služimo kao primjer mnogim gradovima u Hrvatskoj po broju educiranih učitelja- rekla je Ksenija Kolman Goreta, osnivačica i predsjednica Udruge Slatki Samoborci.

Utrka na 5000 metara privukla je ljude svih dobnih granica, a najuspješniji su bili Ivan Maletić i Maja Perišić. Pobjednicima su uručene vrijedne nagrade, a u organizaciji Večernjakove utrke pomogli su i volonteri 9. gimnazije iz Zagreba.

(Foto: Grad Samobor)