°C 6

Raspucani Goričani utrpali Zagorcu čak deset komada za šesnaestinu finala Kupa!

29.08.2019.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice 'ispucali' su sve svoje frustracije na Zagorcu iz Krapine, u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa.

Trećeligaš je na Gradski stadion stigao puno optimizma, čak je i organizirao prijevoz za svoje navijače, a u Zagorje se vratio pune mreže, jer su Goričani čak deset lopti spremili iza leđa gostujućeg vratara.

Težak poraz na Poljudu od Hajduka, gubitak finala županijskog Kupa od Kurilovca te 'samo' bod s Prelecovom Istrom prije nekoliko dana mobilizirali su i trenera Jakirovića i njegove igrače pa u ovom dvoboju jednostavno Gorica nije imala pravo na bilo kakav krivi korak.

Od prve minute su u momčadi bili i Ndiaye i Lovrić, koji su zbog kartona propustili gostovanje Puljana, na vratima je bio Kahlina, u posljednjoj liniji Musa, Ljubisavljević, Krizmanić i Špičić, u vezi su zaigrali još Čanađija, Babec, Dvorneković i Mathieu...

U svakom slučaju respektabilna ekipa, koja je od prve minute krenula u juriš na protivnički gol. U prvom poluvremenu zabili su Babec i dva puta Cherif, dok se u nastavku dogodio potpuni raspad sustava Zagorca. Zwolinski je zabio hat-trick, kao i Justin Mathieu, dok je jednom poentirao i Lovrić.

Dvorneković i Ndiaye odigrali su prvo poluvrijeme, umjesto njih su na teren ušli Marina i Zwolinski, dok je Čanađija na travnjaku bio do 63. minute, kad je Jakir uveo Hamada.

Sve u svemu, mogli su gosti i teže stradati...

Goricu u nedjelju u Varaždinu od 18 sati očekuje dvoboj sedmog kola HT Prve lige i želja svih u klubu je pobjeda prije dvotjedne reprezentativne stanke, kako bi se odličnom raspoloženju krenulo u nastavaka sezone.



HNK GORICA: Kristijan Kahlina, Muhammed Musa, Nemanja Ljubisavljević, Krešimir Krizmanić, Matija Špičić, Hrvoje Babec, Dario Čanađija (Hamad 63'), Justin Mathieu, Matija Dvorneković (Mario Marina 46'), Kristijan Lovrić, Cherif Ndiaye (Lukasz Zwolinski 46'). Klupa: Leon Išek, Michal Maslowski, Marijan Čabraja, Maks Juraj Čelić. Trener Sergej Jakirović.

(Foto: HNK Gorica)