°C 7

Prijić srušio Opatiju!

22.10.2018.

Redakcija

U utakmici 11. kola 3. HNL Zapad Vinogradar je na domaćem terenu svladao Opatiju 2:0, a oba pogotka bila su djelo najboljeg strijelca lige Prijića.

Prošle sezone su Vinogradar i Opatija vodili „mrtvu trku“ za naslov najboljeg trećeligaša, a zeleni su tek u „fotofinišu“ uspjeli doći do trofeja. Vinogradar je i ove sezone nastavio u pobjedničkom ritmu kao vodeći dok momčad Opatije unatoč gotovo nepromijenjenom sastavu ipak nije uvjerljiva te se drži sredine ljestvice. Ipak, radi se o kvalitetnoj momčadi, prepunoj iskusnih igrača koji su željni sportske osvete i dokazivanja svoje vrijednosti stigli u Mladinu.

Već od prve minute susreta vidjelo se da će se igrati oprezno, taktički disciplinirano i borbeno najviše na sredini terena. U takvoj igri gosti su se malo više nametnuli kroz veći posjed, ali bez konkretnih prigoda. Ipak, Vinogradar u nekoliko navrata uspijeva izigrati Opatijce, a najveće šanse imaju Dučkić i Prijić koji su zamalo neprecizni tako da se na odmor otišlo bez pogodaka. Drugo poluvrijeme donosi konkretniji i odlučniji Vinogradar. Pritisak se isplatio kada je nakon udarca iz kuta u kaznenom prostoru povučen Ivkovčić, dok sa „kreča“ je neumoljiv Igor Prijić koji iskusnog vratara Ivešu šalje u jednu, a loptu u drugu stranu za vodstvo zelenih.

Samo pet minuta kasnije semafor pokazuje 2:0! Loptu je ponovno iza leđa Iveše pospremio Prijić, ovog puta udarcem s ruba kaznenog prostora. No, uzbuđenjima tu nije bilo kraja. Opatija kreće na sve ili ništa pa u narednim minutama pogađaju gredu te uspijevaju iznuditi jedanaesterac. Udarac Šolića fantastično brani Bašić i šalje poruku gostima kako su njegova vrata „zaključana“. Zeleni su mirno susret priveli kraju koji je pak donio nezadovoljstvo gostujuće ekipe nekim sudačkim odlukama te tvrdnju njihovog trenera Zorana Bogolina kako je „ovo najslabiji Vinogradar unazad nekoliko godina“.

Zanimljivo, da je upravo „najslabiji Vinogradar“ zabilježio odličan start u prvenstvo budući da su trupe Stjepana Gomerca osvojile 28 od moguća 33 boda uz impresivnu gol razliku 30:8, a također Vinogradar je među najboljih 16 momčadi u Hrvatskom nogometnom kupu. Upravo utakmica osmine finala kupa u kojoj zeleni dočekuju Jadran iz Ploča je proglašena „utakmicom sezone“, no fokus treba najprije zadržati na utakmici sljedećeg kola 3. HNL kada će Vinogradar ugostiti momčad Vrbovca iz istoimenog grada.

NK VINOGRADAR-NK OPATIJA 2:0 (0:0)

STRIJELCI: 1:0 Prijić (58' 11m), 2:0 Prijić (63')

VINOGRADAR: Bašić, Grdenić, Povrženić (od 79. Topić), Bagarić, Ivkovčić, Prijić, Ramčić (od 46. Štulec), Otocchian, Dučkić, Kurečki (od 59. Pavlešić), Džida. Trener: Gomerac

OPATIJA: Iveša, Šolić, Rilov (od 46. J. Rudan), Cvetković, Furijan, Lazić, Kovačević, Vlatković, Ismaili, Bogolin (od 64. Matovina), Čulina (od 46. T. Rudan). Trener: Bogolin

(foto: ilustracija)