°C 10

Prijavite se biciklističku utrku XCO Samobor

04.06.2018.

Vana Pocrnjić

U nedjelju, 17. lipnja na atraktivnoj stazi na području Park šume Tepec održat će se brdsko biciklistička utruka XCO Samobor na kojoj se očekuje preko 300 natjecatelja iz cijele Europe.

Utrke će startati u 9 sati na glavnom Samoborskom trgu, a u popodnevnim satima u 16: 30 bit će proglašenje pobjednika. Dodatnu dimenziju i poseban šarm utrci daju start i cilj na glavnom gradskom trgu, što je magnet ne samo za brojne natjecatelje već i za posjetitelje koji se godinama iznova vraćaju u Samobor.

Prijave su otvorene i još uvijek se možete prijaviti ovdje, a natjecatelje očekuje i bogat nagradni fond. 

Brdsko biciklistički klub Šišmiš, najstariji aktivni brdsko biciklistički klub u Hrvatskoj, u lipnju obilježava četvrt stoljeća održavanja međunarodne brdsko biciklističke utrke XCO Samobor.

Staza 25. izdanja ove atraktivne utrke među natjecateljima je poznata po iznimnoj fizičkoj i tehničkoj zahtjevnosti te kao takva od natjecatelja zahtjeva maksimalan angažman i koncentraciju. Ono što karakterizira ovu stazu su težak, ali atraktivan "balvan" spust te jednako tako i zahtjevan spust stubama podno samoborskoga starog grada.

Uz ove atraktivne spusteve utrka prolazi nekim od najljepših dijelova Samobora – glavnim gradskim trgom, Park šumom Tepec, uz kapelu svete Ane, stari grad, Samoborski muzej...

(Foto:Denis Peros)

Galerija slika

Prijavite se biciklističku utrku XCO Samobor Prijavite se biciklističku utrku XCO Samobor Prijavite se biciklističku utrku XCO Samobor