°C 5

Posrtaj u Varaždinu: Lovrić iz penala 'sa zvukom sirene' spasio bod Gorici

05.03.2020.

Damir Žbulj

Ludu utakmicu u 25. kolu HT Prve lige odigrali su posljednji Varaždin i Gorica, koja je na kraju pogotkom Lovrića iz kaznenog udarca, doslovno na samom isteku sudačke nadoknade, stigla do 2:2 remija i tek jednog boda.

Nakon pobjede nad Istrom 1961 u petak novi je trener Dambrauskas najavio još bolju partiju i pohod na pobjedu u Varaždinu, a u konačnici može biti presretan što je njegova ekipa izbjegla poraz.

Dobro su Goričani otvorili susret, Ndiaye i Lovrić opasno su testirali vratara Nevistića, međutim, nakon toga bile su dovoljne samo tri minute domaćinu kako bi došao do velike prednosti.

Prvom pogotku kumovala je velika i nesvakidašnja pogreška obrane gostiju nakon pola sata igre. Čanađija je vraćao loptu Kahlini, ali kapetan nije mogao iskontrolirati nezgodno dodavanje i Varaždin je poveo autogolom veznjaka Gorice.

Šokirani Goričani ubrzo su ponovno kapitulirali, Teklić je u kaznenom prostoru ostavio loptu za Leona Benka, a iskusni napadač je uz pomoć vratnice poentirao za velikih 2:0. VAR je potvrdio kako je sve bilo regularno...

U finišu prvog dijela Posavec je imao dvije prilike i navijači Gorice mogli su biti sretni da utakmica već tada nije bila odlučena.

Ovako je Dambrauskas ipak dobio priliku da na poluvremenu presloži momčad i motivira ju za povratak u dvoboj.

Umjesto Hamada je odmah uveo napadača Mudrinskog, a pola sata prije kraja umjesto Dvornekovića i mladog domaćeg dečka Špikića...

Promjene na travnjaku i pristupu rezultirale su smanjenjem zaostatka. Sjajan ubačaj Suka je na najbolji mogući način Kristijan Lovrić vrhunskim udarcem glavom pretvorio u pogodak.

Gorica je u završnici u potpunosti pritisnula domaćina, Ndiaye se ponovno 'iskazao' s nekoliko propuštenih prilika, no, sve se Gorici isplatilo u samom finišu sudačke nadoknade. Sudac Damir Batinić je prekršaj Stolnika kaznio udarcem s bijele točke, Lovrić je nakon diskusije s Ndiayem uzeo loptu, preuzeo odgovornost i svojim 11 zgoditkom sezone donio bod Gorici.

Odmah nakon sudac je svirao kraj dvoboja.

Nije to bila partija koja može zadovoljiti ambicije Gorice, no, srećom Ivan Prelec je u ovom kolu na svom travnjaku iznenađujuće svladao Osijek, koji sada na petom mjestu ima pet bodova prednosti.

Gorica u idućem kolu, u ponedjeljak u 18 sati, na svom travnjaku dočekuje zahuktalu Lokomotivu i to će biti pravi ispit za trenera Dambrauskasa i ovosezonske planove Uprave Gorice. U slučaju novog posrtaja borba za Europu u završnici sezone svela bi se samo na teoriju...

(Foto: HNK Gorica)