°C 8

Pobjednički oproštaj rukometaša od domaćeg terena za ovu sezonu

28.05.2018.

Redakcija

Rukometaši Gorice oprostili su se od svoje dvorane za ovu sezonu uvjerljivom 34:28 pobjedom nad Umagom. Dvoboj pretposljednjeg kola Lige za ostanak bio je lišen bilo kakve rezultatske važnosti, obje ekipe već su ranije izborile očuvanje premijerligaškog statusa pa su treneri mogli više kombinirati i utakmicu iskoristiti za isprobavanje nekih svojih novih zamisli.

Sredinom prvog dijela Goričani su stigli i do pet golova viška, ali su gosti uspjeli uhvatiti priključak i na predah se odlazi tek sa 17:15 za naše rukometaše.

Sredinom nastavka Umag je stigao i do minimalne prednosti, ali je u posljednjoj četvrtini utakmice Gorica je odjurila prema pobjede te je do vrha napunila gostujuću mrežu, za uvjerljivo slavlje.

Josip Dijanić upisao je 12 obrana, Nikola Lončar dodao je njih sedam, dok Sladoljev nije branio. Ivan Laljekpredvodio je sa sedam zgoditaka, Davor Ćavar dodao je šest. Istaknuli su se još  Vladušić, Žarković i Šimunović.

Kod poraženih, Bura i Severec su bili precizni po pet puta.

Na ljestvici Lige za ostanak Zamet je preuzeo vodstvo s 24 boda, Umag ima bod manje, a Gorica je na trećoj poziciji s 22 boda, jednim više od Sesveta.

U posljednjem ovosezonskom kolu Gorica gostuje kod zagrebačkog Metalca, koji se zajedno s Karlovcem već prije oprostio od prvoligaškog rukometa.

Premijer liga, Liga za ostanak, 9. kolo:

HRK Gorica - MRK Umag 34:28 (17:15)

HRK Gorica: Nikola Lončar 7/15, Josip Dijanić 12/32, Tomislav Sladoljev; Hrvoje Ceković 5/10, Luka Marjanović 2/3, Ivan Laljek 7/8, Jakov Pušić, Josip Nedić, Filip Grga Zrinušić, Andro Vladušić 4/5, Davor Čavar 6/8, Ozren Vučićević 2/4, Ivan Žarković 4/5, Borna Krkač, Tomislav Čuma 0/1, Stipan Šimunović 3/3.