°C 26

Po 5 tisuća kuna za zlatne judašice

13.09.2017.

Igor

Zamjenik župana Hrvoje Frankić primio je i prigodno nagradio judašice Helenu Vuković, osvajačicu zlatne medalje na Svjetskom kadetskom prvenstvu u Čileu i Laru Cvjetko, osvajačicu zlata na Europskom kadetskom prvenstvu u Litvi. Tom prigodom Zagrebačka županija nagradila je svaku sportašicu sportskom opremom u iznosu od 5 tisućuna kuna.

Helena Vuković, hrvatska reprezentativka i članica kluba Profectus iz Samobora, na o Svjetskom prvenstvu u Čileu, u kategoriji preko 70 kilograma, nije bila favoritkinja, no u finalu je nakon produžetaka svladala prvu nositeljicu Gruzijku Sophio Somkhishvili koja je bila teža od nje za 46 kilograma. Helena je ujedno i prva Europljanka koja je uzela titulu svjetske kadetske prvakinje u superteškoj kategoriji.

-Postati svjetski prvak iznimna je čast. Poručila bih drugim mladim sportašima u Zagrebačkoj županiji, ali i u cijeloj Hrvatskoj da nikada ne treba odustati i da trebaju raditi iz dana u dan na sebi. Odricanje se na kraju isplati- rekla je Helena.

Početkom rujna Hrvatski olimpijski odbor dodijelio je Heleni Vuković nagradu Dražen Petrović koja se tradicionalno dodjeljuje najuspješnijim sportašima mlađih dobnih kategorija.

Lara Cvjetko, također članica Profectusa, na Europskom kadetskom prvenstvu do 57 kilograma u konkurenciji s 33 natjecateljice, osvojila je zlato pobijedivši u finalu predstavnicu Italije.

-Htjela bih poručiti svima koji možda nisu sigurni u sebe i koji ne vjeruju da mogu postići svoj san, da ne odustaju i da ništa nije ne moguće- rekla je Lara te dodala kako se i dalje priprema za nastavak kadetske sezone i za europske kupove iduće sezone.