°C 8

Petrović: Nismo se obrukali, ali nismo niti pokazali ono što možemo

24.02.2020.

Damir Žbulj

Nogometaši Intera pružili su solidan otpor Dinamu na Maksimiru, ali su na kraju morali čestitati boljem suparniku. Plavi su slavili s 3:2, a golove za goste iz Zaprešića postigli su Antonio Bosec i Komnen Andrić, koji se nedavno vratio u Inter upravo iz Dinama, na posudbu do kraja sezone...

Trener Željko Petrović dio svoje karijere proveo je u Dinamu, često ističe kako je emotivno vezan uz zagrebački klub i sigurno kako bi mu bilo posebno drago da je iznenadio hrvatskog prvaka.

Međutim, nije mu to uspjelo.

Domaći su rano stigli do prednosti, nakon što je stasiti Kulenović spustio loptu u kaznenom prostoru, a Leovac snažnim udarcem probio Freliha. Vratar Intera imao je očekivano puno posla tijekom cijelog dvoboja, a u prvom dijelu 'obranom ' se istaknuo Bosec, koji je na gol-liniji zaustavlja udarac Kadziora.

Antonio Bosec iskazao se i pred suparničkim vratima, kad je u 35. minuti njegova duga lopta, nakon slabije reakcije Livakovića, završila u mreži Dinama.

U finišu prvog dijela još je Postonjski imao lijepu priliku za udarac s ruba kaznenog prostora, ali je lopta otišla visoko preko vratnice.

Napadi Plavih nastavili su se i u nastavku, a obrana Intera kapitulirala je ponovno pola sata prije kraja, nakon što je Kadzior glavom u pogodak pretvorio ubačaj Leovca.

Nekoliko minuta kasnije Savić je u kaznenom prostoru srušio Kadziora, zaradio javnu opomenu, ali je njegov pokušaj s bijele točke otišao visoko prema sjevernoj tribini maksimirskog stadiona.

Ipak, odluka je pala u 72. minuti, kad je Gavranović zabio za povećanje prednosti.

Inter je živnuo u završnici, Serderov i Bosec imale su lijepe prilike, ali nije bilo prave preciznosti.

Na početku sudačke nadoknade Andrić je lukavo poentirao poslije ubačaja Mitrovića, ali nije bilo više vremena za kreiranje senzacije.

"Ogromna je razlika u kvaliteti, Dinamo je najbolja ekipa u Hrvatskoj već godinama. Tko nije gledao utakmicu može misliti da smo zadovoljni, ali Dinamo je već u prvom poluvremenu mogao imati veliku prednosti. Zaslužena je pobjeda domaćina, nismo se obrukali, ali nismo pokazali ono što možemo. Igrači daju sve od sebe u ovom trenutku, ali vjerujem da možemo puno bolje. Rezultat je ipak ono što nam daje pozitivu prije narednih utakmica.

"Drago mi je što je baš Andrić zabio, da malo vrati samopouzdanje Treba nam malo vremena, a nemamo ga. Nadamo se da će ishod na kraju biti pozitivan," istaknuo je strateg Intera. 

Domaće prvoligaše čeka zgusnuti raspored. Grčevitu borbu za opstanak Inter nastavlja u četvrtak u 16.30 sati kad u 24. kolu HT Prve lige igra protiv Lokomotive,. Iduće srijede gostuje kod Rijeke pa tri dana kasnije igra doma protiv Slaven Belupa.

"Lokomotiva je ozbiljna ekipa. Ne znam kako je sada, ali zna se da su Lokomotiva i Dinamo bili bratski klubovi i da imaju puno dobrih igrača. Igramo već u četvrtak u Zaprešiću i nadam se da ćemo se oporaviti i biti spremni dati svoj maksimum."

HT Prva liga:
1. Dinamo 23 +32 56
2. Hajduk 23 +22 44
3. Rijeka 23 +10 41
4. Osijek 23 +12 38
5. Lokomotiva 23 +6 37
6. Gorica 23 -9 31
7. Slaven Belupo 23 -19 22
8. Inter-Zaprešić 23 -16 17
9. Istra 1961 23 -17 16
10. Varaždin 23 -21 15